Tamagoyaki

Tamagoyaki

e


Tamagoyaki (Tamago inseamna ou in japoneza) este un tip de omleta japoneza rulata, de obicei preparata intr-o tigaie cu forma dreptunghiulara. Tamagoyaki (?????) este o componenta clasica in bento sau Japanese boxed lunch si poate fi servita la micul dejun sau ca si garnitura la diverse mancaruri. Exista diferite tipuri de tamagoyaki, dulci sau sarate , simple sau umplute cu diferite ingrediente pentru mai multa culoare.
Pentru prepararea acestei omlete in Japonia se foloseste o tigaie speciala de forma dreptunghiulara dar in lipsa uneia se poate folosi si o tigaie rotunda clasica de teflon. Dupa ce se ruleaza omleta se pot taia capetele astfel incat sectiunea ruladei sa capete o forma rectangulara.

INGREDIENTE:

  • 3 oua
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1 lingura zahar
  • (optional 1 lingura de mirin sau dashi)
  • 1 lingura ulei pentru prajit


Intr-un castron se amesteca ouala cu sosul de soia si zaharul. Se incinge o tigaie cu putin ulei si se toarna jumatate din amestecul de oua avand grija sa intindem uniform compozitia in tigaie.Dupa ce s-a rumenit frumos, cu o lingura de lemn sau o spatula de bambus se ruleaza omleta si se aseaza intr-o parte a tigaii. Se toarna cealalta jumatate din compozitia de ou si se intinde uniform in tigaie. Se ridica putin omleta rulata si se inclina tigaia astfel incat oul sa se intinda si sub rulada.Cand al doilea strat este gata prajit se ruleaza din nou si apoi se aseaza pe o farfurie. Se poate face din mai multe straturi in functie de cantitatea de ou folosita si se pot folosi diferite umpluturi cum ar fi ceapa verde, spanac sau branza intre straturi. Culoarea omletei va depinde de cantitatea de sos de soia folosita. Se serveste calda su rece.

Adauga comentariu la reteta - Tamagoyaki


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pesto rosso
Chec aperitiv,stelute si braduti
Manti
Pate Brisee
Sparanghel verde cu bacon
Salata Manager
Cozonac Grania
Palet de dames
Castraveti cu maioneza de avocado
Brezel (covrigi nemtesti)
Tort din albusuri
Bilute de cartofi cu inima de mozzarella
Cranberry Muffins
Cozonac cu mac si alune de padure
Somon salbatic in sos de vin cu marar