Aluatul:
- 300 g faina
- 150 g unt
- 50 g cascaval picant(Bergkäse)
- 1 ou
- 20-30 ml linguri smantaa lichida(de frisca)
- sare de mare
- rozmarin si cimbru din rasnita
Umplutura:
- 125 g rucola
- 200 g prosciutto cotto
- 1 legatura ceapa verde
- 3 oua
- 170-180 ml smantana lichida(de frisca)
- 110 g cascaval ras,picant(poate fi si un amestec de branzeturi care va plac)
- sare
- piper
- ulei de masline
Aluatul
Incepem cu aluatul,care ia ceva vreme. Framantam un aluat din faina,unt,cascaval ras si sare.
Cand amestecul are un aspect faramicios adaugam oul ,smantana si verdeturile tocate,framantam bine.Cand e destul de compact,se scoate din blender si se loveste de 6-7 ori cu el pe masa de lucru.(Nu se mai framanta)
Impachetam aluatul in folie transparenta,si-l dam la figider pentru jumatate de ora.
Intindem o foaie de aluat(rotunda).Eu întind aluatul între doua foi de hartie de copt.
O asezam pe tava/forma unsa cu unt,taiem marginile,si o dam din nou la frigider,pentru cel putin 10-15 minute(daca dispuneti de timp, chiar si jumatate de ora).
Intre timp preincalzim cuptorul la 200°C.
Intepam aluatul cu furculita,si-l dam în cuptor timp de 6-7 minute.
(daca aveti o forma mai groasa,ca a mea,o lasati vreo 10 minute)
Din aluatul tartei se pot face saleuri,biscuitei..etc
Umplutura:
Taiem ceapa rondele,si o calim usor in ceva ulei de masline.
Adaugam rucola tocata grob,amestecam inca 2-3 minutele pe foc,
dupa care tragem tigaia deoparte.Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Asezam rucola peste aluat,iar deasupra presaram prosciutto taiat patratele/bucatele.
Batem ouale cu smantana si cascaval(sau amestecul de branzeturi),
si turnam deasupra.Daca nu folositi o branza sarata,sarati/degustati,si condimentati daca mai este nevoie.Eu am folosit Feta si Bergkäse.
Dam tarta in cuptorul preincalzit la 180-190°C,pana devine aurie(aproximativ 35 minute)
Este delicioasa!!
< Anterior | Urmator > |
---|