Supa crema de rosii si morcovi

Reteta culinara » Retete borsuri, supe, ciorbe » Supa crema de rosii si morcovi

Supa crema de rosii si morcovi

Supa_de_rosii_uscate_si_morcovi_5

Aceasta supica,este mai mult una de iarna,dar eu o ador...pentru mine potriveste oricind.Merge bine si cu cimbru uscat,dar eu am mereu in congelator(din cultura proprie),iar cind e sezonul folosesc proaspat.Pentru amatorii de rosii uscate in ulei,un deliciu!


Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 6 rosii uscate,in ulei
  • 2 morcoviori
  • 1 cartof mare
  • 1 catel de usturoi
  • 50 ml vin alb
  • 4-500 ml supa de legume
  • cimbru proaspat,tocat
  • sare,piper
  • 4 linguri creme fraiche/optional(Cine vrea vegan,o sare.Este super buna si fara smintina/creme fraiche) )


Se taie rosiile cubulete fine.Morcovii,cartofii si ceapa se curata si se toaca cubulete fine.Se calesc scurt in ceva ulei(de la rosiile uscate de exemplu).Se adauga si usturoiul curatat si trecut prin presa..Se stinge cu vin alb.Se toarna supa de legume,se condimenteaza cu sare,piper si cimbru proaspat si se lasa la fiert pe foc moderat 20-25 minute.Se ia supa de pe foc,si se face pireu cu mixerul vertical.Se adauga creme fraiche.Pentru servire se imparte supa in cesti sau castronele si se decoreaza cu cimbru proaspat.In lipsa de,se poate decora cu fisiute de rosii uscate,in ulei.

Adauga comentariu la reteta - Supa crema de rosii si morcovi


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Portofele de cod cu fasole verde
Prajitura cu mere si brinza
Batoane de cereale
Quark-brinza cremoasa acrisoara
Chiftelute
Tort cu cafea si gem de zmeura
Tort de nuci
Cocktail-Totally Green
Ghiveci de orez cu legume
Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort
Painea tigru
Poularde au vin (à la Jurassiene)
Fursecuri cu gem
Spirale cu Nutella
Rulade de peste cu morcov si dovlecel