Supa crema de rosii si morcovi

Reteta culinara » Retete borsuri, supe, ciorbe » Supa crema de rosii si morcovi

Supa crema de rosii si morcovi

Supa_de_rosii_uscate_si_morcovi_5

Aceasta supica,este mai mult una de iarna,dar eu o ador...pentru mine potriveste oricind.Merge bine si cu cimbru uscat,dar eu am mereu in congelator(din cultura proprie),iar cind e sezonul folosesc proaspat.Pentru amatorii de rosii uscate in ulei,un deliciu!


Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 6 rosii uscate,in ulei
  • 2 morcoviori
  • 1 cartof mare
  • 1 catel de usturoi
  • 50 ml vin alb
  • 4-500 ml supa de legume
  • cimbru proaspat,tocat
  • sare,piper
  • 4 linguri creme fraiche/optional(Cine vrea vegan,o sare.Este super buna si fara smintina/creme fraiche) )


Se taie rosiile cubulete fine.Morcovii,cartofii si ceapa se curata si se toaca cubulete fine.Se calesc scurt in ceva ulei(de la rosiile uscate de exemplu).Se adauga si usturoiul curatat si trecut prin presa..Se stinge cu vin alb.Se toarna supa de legume,se condimenteaza cu sare,piper si cimbru proaspat si se lasa la fiert pe foc moderat 20-25 minute.Se ia supa de pe foc,si se face pireu cu mixerul vertical.Se adauga creme fraiche.Pentru servire se imparte supa in cesti sau castronele si se decoreaza cu cimbru proaspat.In lipsa de,se poate decora cu fisiute de rosii uscate,in ulei.

Adauga comentariu la reteta - Supa crema de rosii si morcovi


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Prajitura cu zmeura si pomelo
Medalion de vinete
Tarta sarata din frunze de conopida
Rulada de pui
Salata de sfecla rosie cu pui
Gogosele din flori de dovleac
Fettuccine cu ton si rosii
Chec negru
Aripi de curcan tandoori
Capunti alla puttanesca
Supa gulas
Cheesecake cu rosii si busuioc
Kunefe (cataif)
Tiramisu
Crenvursti in aluat