Aceasta supica,este mai mult una de iarna,dar eu o ador...pentru mine potriveste oricind.Merge bine si cu cimbru uscat,dar eu am mereu in congelator(din cultura proprie),iar cind e sezonul folosesc proaspat.Pentru amatorii de rosii uscate in ulei,un deliciu!
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 6 rosii uscate,in ulei
- 2 morcoviori
- 1 cartof mare
- 1 catel de usturoi
- 50 ml vin alb
- 4-500 ml supa de legume
- cimbru proaspat,tocat
- sare,piper
- 4 linguri creme fraiche/optional(Cine vrea vegan,o sare.Este super buna si fara smintina/creme fraiche) )
Se taie rosiile cubulete fine.Morcovii,cartofii si ceapa se curata si se toaca cubulete fine.Se calesc scurt in ceva ulei(de la rosiile uscate de exemplu).Se adauga si usturoiul curatat si trecut prin presa..Se stinge cu vin alb.Se toarna supa de legume,se condimenteaza cu sare,piper si cimbru proaspat si se lasa la fiert pe foc moderat 20-25 minute.Se ia supa de pe foc,si se face pireu cu mixerul vertical.Se adauga creme fraiche.Pentru servire se imparte supa in cesti sau castronele si se decoreaza cu cimbru proaspat.In lipsa de,se poate decora cu fisiute de rosii uscate,in ulei.
< Anterior | Urmator > |
---|