Supa cu turnatei

Supa cu turnatei

01-460

Ingrediente pentru supa:

  • un pui
    ceapa
    telina
    patrunjel radacina si frunze
    morcovi
    ardei
    2 graunti mici de usturoi-optional
    cateva frunze de foi de dafin-optional
    sare

02-460

Ingrediente pentru turnatei:
faina
oua
un strop de sare

03-460

Am avut puiul curatat si l-am pus la fiert la foc iute cateva minute pana s-a adunat spuma ,apoi am aruncat apa si carnita am dat-o deoparte

04-460

Intr-un litru jumatate de apa am pus zarzavatul ,lasand sa fiarba pe jumatate

05-460

Dupa 25-30 min am adaugat carnea de pui,si am completat cu apa,acum am pus si sarea si condimentul meu favorit ,vegeta

06-460

Dupa vreo inca 30-35 min supa era gata,si nu s-a sfaramat carnea,sau zarzavatul,iar supa e limpede,de aceea arunc prima apa cand fierb carne pentru supa,bors

07-460

Am dat supa deoparte ,am strecurat-o si am tinut-o pe aragaz la foc moderat sa fie fierbinte.

Am pregatit turnateii.
Nu am dat cantitati exacte la ingrediente, pentru ca ba faina e prea uscata, ba ouale mari, dar totusi la doua oua mari am pus 4 linguri de faina plain(cred 650), daca puneti faina pentru cozonac, atunci s-ar putea sa intre mai putin cu o lingura.

Am mixat faina sarea, si ouale pana am ajuns la consistenta unui aluat gros curgator. In aluat NU se pune apa

08-460

Si am pus continutul intr-o punga rezistenta.Sau poate aveti un tub din acela pentru Ketchup (mai sigur)

09-460

In supa fierbinte aproape clocotind am inceput sa torn in zig-zag turnateii,tragand usor cu lingura deoparte,cei nou formati sa curga in supa si nu peste ceilalti.

10-460

Totul dureaza foarte putin,cand s-au ridicat la suprafata sunt gata,daca clocotesc se pleostesc.Daca serviti supa imediat ,asa cum a fost la mine ,faceti turnateii direct in supa.

11-460

01-460

Serviti cu mare placere,ca e bun de merge la inima! 

POFTA BUNA!

Reteta preluata de AICI !


Adauga comentariu la reteta - Supa cu turnatei


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Crutoane aromate
Drob de pui
Tort cu cafea si gem de zmeura
Sirop de citrice
Paine pictata
Pasta de avocado
Chifle umplute si mozzarella cu rosii la cuptor
Marmelada de zmeura
Supa cu turnatei
Cosulete umplute
Prajitura cu mere si brinza
Gratin de paste si peste, cu bezea
Supa-crema de broccoli
Paste cu ciuperci si rosii
Caviar de vinete