Ingrediente pentru supa:
- un pui
ceapa
telina
patrunjel radacina si frunze
morcovi
ardei
2 graunti mici de usturoi-optional
cateva frunze de foi de dafin-optional
sare
Ingrediente pentru turnatei:
faina
oua
un strop de sare
Am avut puiul curatat si l-am pus la fiert la foc iute cateva minute pana s-a adunat spuma ,apoi am aruncat apa si carnita am dat-o deoparte
Intr-un litru jumatate de apa am pus zarzavatul ,lasand sa fiarba pe jumatate
Dupa 25-30 min am adaugat carnea de pui,si am completat cu apa,acum am pus si sarea si condimentul meu favorit ,vegeta
Dupa vreo inca 30-35 min supa era gata,si nu s-a sfaramat carnea,sau zarzavatul,iar supa e limpede,de aceea arunc prima apa cand fierb carne pentru supa,bors
Am dat supa deoparte ,am strecurat-o si am tinut-o pe aragaz la foc moderat sa fie fierbinte.
Am pregatit turnateii.
Nu am dat cantitati exacte la ingrediente, pentru ca ba faina e prea uscata, ba ouale mari, dar totusi la doua oua mari am pus 4 linguri de faina plain(cred 650), daca puneti faina pentru cozonac, atunci s-ar putea sa intre mai putin cu o lingura.
Am mixat faina sarea, si ouale pana am ajuns la consistenta unui aluat gros curgator. In aluat NU se pune apa
Si am pus continutul intr-o punga rezistenta.Sau poate aveti un tub din acela pentru Ketchup (mai sigur)
In supa fierbinte aproape clocotind am inceput sa torn in zig-zag turnateii,tragand usor cu lingura deoparte,cei nou formati sa curga in supa si nu peste ceilalti.
Totul dureaza foarte putin,cand s-au ridicat la suprafata sunt gata,daca clocotesc se pleostesc.Daca serviti supa imediat ,asa cum a fost la mine ,faceti turnateii direct in supa.
Serviti cu mare placere,ca e bun de merge la inima!
POFTA BUNA!
Reteta preluata de AICI !
< Anterior | Urmator > |
---|