Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)

Reteta culinara » Retete borsuri, supe, ciorbe » Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)

Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)

Ochsenschwanzsuppe_1

Ingrediente:

  • 700 g coada de bou
  • 500 ml bulion de rosii
  • 2 cepe
  • 4 morcoviori
  • 1 bucata de telina
  • 1 legatura patrunjel tinar cu radacina
  • 3 l apa fierbinte
  • 1 lingurita faina
  • piper
  • sare
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 foaie de dafin (fac.)

Mod de preparare:

Spalam bucatile de coada,le stergem cu servet de hirtie si le punem in ulei la prajit pe ambele parti.Cind sint prajite,presaram lingurita de faina,amestecam si lasam 1 minut la prajit.adaugam legumele curatate,spalate si tocate.Le lasam putin la prajit.
Adaugam apa fierbinte si legatura de patrunjel tinerel cu tot cu radacina(spalam foarte bine)Condimentam cu sare si piper.
Se pot pune boabe de piper.Lasam sa fiarba timp de o ora la foc potrivit/domol ,chiar o ora jumatate-cu capac.Turnam bulionul,amestecam,si mai lasam inca ora la fiert,cu capac,la foc domol
(carnea trebuie sa se desprinda de pe coada)Cind e fiarta,curatam carnea de pe os,si o adaugam inapoi in supa.Degustam,daca e nevoie condimentam si mai lasam un clocot scurt de 1-2 minute.Se poate cu un mot de smintina,daca doriti.

*Varianta asta este cea mai simpla,si mai taraneasca.Eu o ador asa!Am incercat sa o mai adaug si cartofi,sau altadata o mina de orez...iar altadata fasole verde.Greseli,greseli,greseli.Supa asta nu mai este Ochsenschwanzsuppe ,daca se adauga alte legumaraie.Nu renunt niciodata la lingurita de faina!Si folosesc doar bucati mari din coada.Cele subtiri nu sint bune la supa asta,ca nu au carne.In schimb sint super la zeama de mititei .Datorita timpului lung de fierbere,legumele se taie mai grob.Carnea o desprind de pe coada cu doua furculite.

Adauga comentariu la reteta - Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pateuri umplute cu sunca
Maultaschen cu sos de rosii
Barcute de vinete
Prajitura Latte Macchiato
Tortelete cu crema Toffee
Tarta cu crema de branza si zmeura
Pateu din ficatei de pui
Tarta cu vinete
Salam de caracatita
Chec cu ficat
Gugelhupf cu marmelada
Pateu din ficat de porc
Taameia
Faguri cu forma
Pui la cuptor