Supa de gulii

Supa de gulii

supaguli01

O supa densa, satioasa, de iarna.
Supele spre deosebire de ciorbe sunt fierte cu apa, lapte, smantana, zeama de carne, sos tip bechamel.
Sunt acrite cand sunt gata cu smantana, lamaie, zeama de varza, zeama de la muraturi sau otet.

Pentru aceasta supa avem nevoie de :

  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu (facultativ)
  • 3-4 gulioare
  • putin ulei
  • carne de pui sau afumatura (sunculita, carnat)
  • supa de carne
  • I-2 lingurita lapte
  • 1 lingura amidon de porumb
  • sare
  • patrunjel
  • marar verde

 

Pentru servit :

  • o lamaie
  • smantana


1.Curatam zarzavaturile si le dam pe razatoarea mare.
Curatam gulioarele si le taiem cuburi.
Daca gulioarele au frunze proaspete nu le aruncam. Le taim si le punem in supa. Dau gust foarte bun..
Calim toate zarzavaturile in putin ulei.
Stingem cu 2 lt de apa, adaugam sare, punem capacul si lasam sa fiarba usor.

supaguli02

supaguli03

supaguli04

supaguli05

2.Intre timp punem la fiert carnea de pui in apa cu sare, piper, ceapa.
Poate fierbe la foc iute, pentru ca nu facem supa de carne.
Deci nu conteaza cat de limpede va fi zeama.
Vom pune pieptul de pui taiat si zeama de carne strecurata in supa,dupa ce a fiert zarzavatul

supaguli06

Pentru gospodinele grabite prepararea supei de pasare poate fi inlocuita cu adaugarea unor cuburi concentrate de pui conform instructiunilor de pe ambalaj.

3.Preparam un “sos” din 1 lingura cu varf amidon si 1 lt lapte rece.
Adica le amestecam la rece.

Cand a fiert zarzavatul adaugam in supa:

  •  zeama de carne
  •  carnea taiata cubulete
  •  laptele
  •  "sosul"
  •  sare

Lasam sa mai dea un clocot.
Punem si verdeata, gustam.

supaguli08

supaguli09

supaguli10

supaguli11

Gustam. Oare o fi buna?Cand servim adaugam smantana si punem alaturi lamaie.

supaguli12

POFTA BUNA !


Adauga comentariu la reteta - Supa de gulii


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Gnocchi cu spanac pe sos de rosii cu ciuperci
Ardei copti pane
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Chiftelute de urda in sos de rosii
Ghiveci de orez cu legume
Barcute de vinete
Tagliatelle cu ardei, seminte de pin si stafide
Kunefe (cataif)
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Ciuperci umplute cu crema de broccoli
Salata de tortellini
Dulceata de grapefruit
Tort de portocale
Aripioare prajite in crusta
Ardei umpluti,mai altfel