Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara

Reteta culinara » Retete borsuri, supe, ciorbe » Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara

Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara

supa_de_portocale_8

Ingrediente pentru supa:

  • 2 portocale cu coaja netratata
  • 2 morcoviori
  • 400 ml supa de pui
  • 1 lingura creme fraîche
  • 1 echalote
  • 2 linguri ulei de susan
  • sare
  • piper
  • chili

Ingrediente pentru crutons:

  • paine alba
  • putin ulei de susan
  • scortisoara

Supa


Tocam ceapa si morcovii mai grob.
Taiem fasii subtiri din coja de portocala(doar primul strat,cel portocaliu,fara alb)
Calim ceapa,morcovii si coaja de portocala in ulei de susan,stingem  cu supa si lasam 20 minute la fiert.
Condimentam cu sare, piper si chili,dupa gust.
Stoarcem portocalele.Cele folosite de mine au fost mari,si foarte suculente.Am obtinut 250 ml suc.
Adaugam sucul de la cele 2 portocale,si mai lasam 5-7 minute la fiert.
Intre timp gustam,si condimentam daca mai este nevoie(sare,poate chiar niste chili)
Facem piure cu mixerul bat.Adaugam creme fraîche,amestecam.
Crutons

Taiem painea cubulete,si o prajim in putin ulei de susan.
Presaram un praf fin de scortisoara deasupra,amestecam.


Decoram supa cu crutoane si frunzulite de ...care vreti.
Surprinzator de buna!

 

Adauga comentariu la reteta - Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tartiflette
Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort
Drob de pui
Chec cu ficat
Chutney de prune si ardei
Prajitura cu visine si ciocolata
Crutoane aromate
Inghetata de nectarine si caise
Creveti crocanti cu cocos
Rulouri din piept de pui
Somloi Galuska
Salata de mango
Omleta cu orez la cuptor
Marmelada de zmeura
Prajitura cu zmeura si pomelo