Ingrediente pentru supa:
- 2 portocale cu coaja netratata
- 2 morcoviori
- 400 ml supa de pui
- 1 lingura creme fraîche
- 1 echalote
- 2 linguri ulei de susan
- sare
- piper
- chili
Ingrediente pentru crutons:
- paine alba
- putin ulei de susan
- scortisoara
Supa
Tocam ceapa si morcovii mai grob.
Taiem fasii subtiri din coja de portocala(doar primul strat,cel portocaliu,fara alb)
Calim ceapa,morcovii si coaja de portocala in ulei de susan,stingem cu supa si lasam 20 minute la fiert.
Condimentam cu sare, piper si chili,dupa gust.
Stoarcem portocalele.Cele folosite de mine au fost mari,si foarte suculente.Am obtinut 250 ml suc.
Adaugam sucul de la cele 2 portocale,si mai lasam 5-7 minute la fiert.
Intre timp gustam,si condimentam daca mai este nevoie(sare,poate chiar niste chili)
Facem piure cu mixerul bat.Adaugam creme fraîche,amestecam.
Crutons
Taiem painea cubulete,si o prajim in putin ulei de susan.
Presaram un praf fin de scortisoara deasupra,amestecam.
Decoram supa cu crutoane si frunzulite de ...care vreti.
Surprinzator de buna!
< Anterior | Urmator > |
---|