Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara

Reteta culinara » Retete borsuri, supe, ciorbe » Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara

Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara

supa_de_portocale_8

Ingrediente pentru supa:

  • 2 portocale cu coaja netratata
  • 2 morcoviori
  • 400 ml supa de pui
  • 1 lingura creme fraîche
  • 1 echalote
  • 2 linguri ulei de susan
  • sare
  • piper
  • chili

Ingrediente pentru crutons:

  • paine alba
  • putin ulei de susan
  • scortisoara

Supa


Tocam ceapa si morcovii mai grob.
Taiem fasii subtiri din coja de portocala(doar primul strat,cel portocaliu,fara alb)
Calim ceapa,morcovii si coaja de portocala in ulei de susan,stingem  cu supa si lasam 20 minute la fiert.
Condimentam cu sare, piper si chili,dupa gust.
Stoarcem portocalele.Cele folosite de mine au fost mari,si foarte suculente.Am obtinut 250 ml suc.
Adaugam sucul de la cele 2 portocale,si mai lasam 5-7 minute la fiert.
Intre timp gustam,si condimentam daca mai este nevoie(sare,poate chiar niste chili)
Facem piure cu mixerul bat.Adaugam creme fraîche,amestecam.
Crutons

Taiem painea cubulete,si o prajim in putin ulei de susan.
Presaram un praf fin de scortisoara deasupra,amestecam.


Decoram supa cu crutoane si frunzulite de ...care vreti.
Surprinzator de buna!

 

Adauga comentariu la reteta - Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort
Ardei umpluti cu legume
Sirop de citrice
Faguri cu forma
Baclavale traditionale
Ciorba de salata
Tropical salad with coconut shrimps
Pateuri
Inghetata prajita
Supa de dovleac cu gorgonzola
Muffins cu spanac
Supa crema de rosii si morcovi
Supa gulas
Gnocchi cu spanac pe sos de rosii cu ciuperci
Piept de pui afumat