Printre amintirile culinare dragi mie,se afla supa de rosii a bunicii mele materne.De mult doream sa o fac,dar m-am impiedicat mereu in pastele de casa care o insoteau.Asa ca am facut supa de rosii,in varianta cu galuste de gris sau de faina.Acum nu mai am nici o scuza.Gradina mi-a oferit rosii coapte,iar Lilly mi-a adus faina de grau dur.
Supa asta se face simplu si nu necesita multe ingrediente :
2 kg rosii coapte,spalate,taiate,acoperite cu apa,sarate,fierte bine cu 2-3 ramurele de telina,date prin sita si transformate in suc de rosii.Rezulta cam 2 l suc.
- 1 l. apa
- o ceapa
- 2 linguri de faina
- 1 lingura de zahar,daca sucul e prea acru.Eu nu am pus.
- sare
- piper sau ardei iute daca o vreti picanta
- frunze de telina sau tarhon
- paste de casa.Romburi.
Am prajit ceapa taiata fin, in putin ulei.Am stins cu bulionul preparat din rosii proaspete.Am freacat 2 linguri rase de faina cu apa rece si am adugat in supa.Am pus si restul de apa si o legatura de frunze de telina,pe care le scot la final.Am sarat si am lasat sa dea un clocot.Pentru paste,am amestecat 1 ou cu 100 g faina si o lingurita de ulei.Am framantat un aluat elastic si destul de tare,pe care l-am intins cu facaletul.Ar fi trebuit sa citesc ziarul prin foaie.Inca nu am reusit.L-am infainat,impaturat si taiat fasii si apoi rombulete.Cred ca bunica zambeste din cer.Rombuletele mele nici nu miros pe langa ale ei Posted ImageDar important e ca le-am facut si mi-am luat greata.De acum urmeaza sa ma specializez.Am fiert rombuletele in apa cu sare vreo 5 minute.Le-am strecurat si le-am pus in supa.Procedeul asta se practica pentru a nu tulbura supa.Supa mea nu e limpede fiind facuta cu faina,dar nu am vrut sa se ingroase prea tare.Am mai dat un clocot,am stins focul si le-am lasat sa se imprieteneasca cu mediul .Sunt multumita de rezultat.Cand serviti puneti alaturi smantana .
< Anterior | Urmator > |
---|