- Ingrediente:
- 200 g mix de cereale integrale(flakes de arpacas,griu,orz...)
- 100 g zahar brun
- 100 g unt
- 40 g miere
- 20 g sirop de agave(sau miere)
- 30 g seminte de susan
- 30 g seminte de floarea soarelui
- 30 g cocos feliat subtire
- 20 g chips de banane
- 100 g cranberries
- 50 g stafide
Ingredientele folosite,au fost toate bio.
Puteti folosi orice fel de flakes de cerale,la fel semintele.Le puteti inlocui cu ce fel de seminte doriti,sau chiar alune,fistic sau nuci(bucati pisate mai grob).Fructele deshidratate(chips de banane si cocos),de care va plac,la fel cele uscate -in loc de cranberries si stafide,puteti adauga curmale tocate,prune uscate,caise...etc..in functie de gust.Important este sa respectati cit de cit cantitatile.
Amestecam cerealele cu stafide,cranberries,chips de cocos si banane.
Stafidele le-am lasat intregi,cranberries i-am tocat grob.
Prajim putin semintele(sau nucile,alunele,fistic..etc,daca din astea folosim), fara niciun adaos de grasimi,Si le adaugam la amestecul de cereale.
Intre timp ,topim untul pe foc mic impreuna cu mierea si siropul de agave.
Siropul de agave se foloseste ca indulcitor.
Mie-mi place ca are o aroma usor asemanatoare cu cea a siropului de artar.
Adaugam zaharul,si amestecam,pina acesta se dizolva complet.
Il turnam peste cereale,amestecam.
Ungem o tava cu putin unt,intindem amestecul,nivelam,si dam la cuptor(150-160°C)
timp de aproximativ 20-30 minute.
Cu cit lasati mai mult in cuptor,cu atit mai mult se va carameliza.
Cind scoateti tava din cuptor,nu va lasati impresionati de amestecul inca "nestabil".
Dupa ce s-a racit,rasturnam tava pe o placa(fund de taiat..ceva..),si taiem dreptunghiuri.
Daca vi le plac mai moi,nu le lasati mai mult de 20 minute.
< Anterior | Urmator > |
---|