Baton de vanilie

Reteta culinara » Retete dulciuri » Baton de vanilie

Baton de vanilie

baton_de_vanilie_8

Ingrediente:

  • 260 zahar
  • 250 g lapte praf degresat
  • 100 ml apa
  • 60 g unt
  • 35 g miere de salcam
  • 1 pastaie de vanilie

Se face un sirop din apa, zahar, miere si pastaia de vanilie despicata Se lasa sa traga un clocot scurt, si se amesteca pana se dizolva zaharul in totalitate. Siropul este clar/transparent cu tenta aurie si are o mireasma imbatatoare de vanile si miere. Se adauga untul si se amesteca mai departe pe foc lejer pana s-a topit complet, dupa care se adauga laptele praf si amesteca bine pana nu mai ramane nicio cocoloasa. Se îndeparteaza pastaia de vanilie.  Crema obtinuta se  toarna pe o tavita unsa cu unt sau pe o tavita  imbracata cu o fasie de folie alimentara transparenta. Se da batonul la racoare pana se intareste. Se taie patratele sau dreptunghiuri. Se pot pastra mai mult timp (2-3 saptamani), intr-un loc racoros în recipiente de metal, captusite pe interior cu hartie de copt.

Adauga comentariu la reteta - Baton de vanilie


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Cupola ninsa cu ciocolata
Rulada de pui intreg
Polos
Pateuri umplute cu sunca
Rulada de vita cu sunca
Paste cu spanac si gorgonzola
Chec de carne
Crutoane aromate
Ardei umpluti II
Prosciutto di Parma e melone
Salata de fasole cu ton
Caramel Tiramisu
Aperitiv cu branza brie la cuptor
Somon salbatic cu crusta de brinza
Spaghetti cu sos de vinete si rosii