Ingrediente:
- 260 zahar
- 250 g lapte praf degresat
- 100 ml apa
- 60 g unt
- 35 g miere de salcam
- 1 pastaie de vanilie
Se face un sirop din apa, zahar, miere si pastaia de vanilie despicata Se lasa sa traga un clocot scurt, si se amesteca pana se dizolva zaharul in totalitate. Siropul este clar/transparent cu tenta aurie si are o mireasma imbatatoare de vanile si miere. Se adauga untul si se amesteca mai departe pe foc lejer pana s-a topit complet, dupa care se adauga laptele praf si amesteca bine pana nu mai ramane nicio cocoloasa. Se îndeparteaza pastaia de vanilie. Crema obtinuta se toarna pe o tavita unsa cu unt sau pe o tavita imbracata cu o fasie de folie alimentara transparenta. Se da batonul la racoare pana se intareste. Se taie patratele sau dreptunghiuri. Se pot pastra mai mult timp (2-3 saptamani), intr-un loc racoros în recipiente de metal, captusite pe interior cu hartie de copt.
< Anterior | Urmator > |
---|