Baton de vanilie

Reteta culinara » Retete dulciuri » Baton de vanilie

Baton de vanilie

baton_de_vanilie_8

Ingrediente:

  • 260 zahar
  • 250 g lapte praf degresat
  • 100 ml apa
  • 60 g unt
  • 35 g miere de salcam
  • 1 pastaie de vanilie

Se face un sirop din apa, zahar, miere si pastaia de vanilie despicata Se lasa sa traga un clocot scurt, si se amesteca pana se dizolva zaharul in totalitate. Siropul este clar/transparent cu tenta aurie si are o mireasma imbatatoare de vanile si miere. Se adauga untul si se amesteca mai departe pe foc lejer pana s-a topit complet, dupa care se adauga laptele praf si amesteca bine pana nu mai ramane nicio cocoloasa. Se îndeparteaza pastaia de vanilie.  Crema obtinuta se  toarna pe o tavita unsa cu unt sau pe o tavita  imbracata cu o fasie de folie alimentara transparenta. Se da batonul la racoare pana se intareste. Se taie patratele sau dreptunghiuri. Se pot pastra mai mult timp (2-3 saptamani), intr-un loc racoros în recipiente de metal, captusite pe interior cu hartie de copt.

Adauga comentariu la reteta - Baton de vanilie


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Supa crema de ciuperci
Supa-crema de broccoli
Rulada de vita cu sunca
Snitel de vita cu crusta de ierburi aromate
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Cozonac cu mac si melcisori cu scortisoara
Fursecuri cu gem
Sarmale fara carne
Confit de canard
Tiramisu
Dovlecei cu patrunjel si usturoi
Pogacsa
Paine rasucita cu crema de branza
Painea tigru
Rosii umplute cu orez