Chec negru

Reteta culinara » Retete dulciuri » Chec negru

Chec negru

chec_negru_1

Checul asta l-am mancat prima data la nunta mea, il facuse nasa mea de logodna ca sa servim musafirii inainte de a pleca la biserica.

  • 1 1/2 pachet unt
  • 3 pahare zahar
  • 100 gr cacoa
  • 3/4 pahar lapte
  • 2 1/2 pahar faina
  • 5 oua
  • 1 varf de lingurita bicarbonat
  • mirodenii(la alegere)


Untul, zaharul, cacoa si laptele se pun pe foc mic pana incep sa apara bule de aer.Se pastreaza o cescuta din compozitie pt a pune peste la finalCand compozitia s-a racit se incorporeaza galbenusurile unul cate unul dupa care se adauga faina apoi albusurile batute bine de tot.Tapetam o tava cu hartie de copt si punem compozitia si dam la cuptor cca 40-45 min la 180-190°C.Il puteti servi foarte bine alaturi de un espresso delicios.

Adauga comentariu la reteta - Chec negru


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Chutney de prune si ardei
Chiftelute din orez
Snitel de vita cu crusta de ierburi aromate
Pui umplut cu telina si morcovi
Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Rulada de omleta
Chocolate Gugelhupf
Dulceata de pere
Supa de pasare cu fructe goji
Crenvursti in aluat
Brownies cu miere si seminte
Prajitura cu mere si brinza
Caltabosi
Dovlecei crocanti la cuptor
Um Ali - budinca egipteana din paine