Chocolate Gugelhupf

Reteta culinara » Retete dulciuri » Chocolate Gugelhupf

Chocolate Gugelhupf

chocolatekugelkupf6

Colac de ciocolata, negru precum carbunele dar foarte bun.

Ingrediente:

  • 200 de gr de zahar
    200 gr de faina
    50 gr de cacao
    7 gr de praf de copt
    o lingurita de bicarbonat
    2 oua
    100 gr de ulei din seminte
    100 gr de lapte
    150 gr de apa fierbinte

Se amesteca impreuna ingredientele lichide intr-un castron si cele solide intr-altul

chocolatekugelkupf1

Se adauga putin cite putin ingredientele solide in cele lichide amestecind mereu pina ce se amalgameaza totul bine

chocolatekugelkupf2

Se adaugat apa fierbinte si se incorporeaza in compozitie

chocolatekugelkupf3

Se varsa compozitia astfel obtinuta in forma de copt, e preferabil sa fie o forma cu gaura in mijloc, de colac, de gugelhupf ca sa nu existe riscul de a nu se coace in mijloc, fiind o compozitie destul de lichida.

chocolatekugelkupf4

Se coace o ora la 180°C, se face proba cu scobitoarea, daca aceasta este curata se scoate forma din cuptor si se lasa sa se raceasca complet inainte de a o scoate.

chocolatekugelkupf5

Cind s-a racit complet se poate scoate din forma. Rezultatul este un colac pufos si umed, ideal linga o cana de lapte sau linga o cafea la micul dejun.

chocolatekugelkupf7


Adauga comentariu la reteta - Chocolate Gugelhupf


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Pui cu legume de primavara
Spaghetti cu pesto si fasole verde
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Chiftelute de carne
Caltabosi
Chocolate cheesecake
Supa Imperiala
Clatite umplute cu salata de pui si avocado
Crema Toffee
Mincarica de pipote
Savarine
Manti
Rulouri din piept de pui
Friptura de vitel in ulei