Chocolate Gugelhupf

Reteta culinara » Retete dulciuri » Chocolate Gugelhupf

Chocolate Gugelhupf

chocolatekugelkupf6

Colac de ciocolata, negru precum carbunele dar foarte bun.

Ingrediente:

  • 200 de gr de zahar
    200 gr de faina
    50 gr de cacao
    7 gr de praf de copt
    o lingurita de bicarbonat
    2 oua
    100 gr de ulei din seminte
    100 gr de lapte
    150 gr de apa fierbinte

Se amesteca impreuna ingredientele lichide intr-un castron si cele solide intr-altul

chocolatekugelkupf1

Se adauga putin cite putin ingredientele solide in cele lichide amestecind mereu pina ce se amalgameaza totul bine

chocolatekugelkupf2

Se adaugat apa fierbinte si se incorporeaza in compozitie

chocolatekugelkupf3

Se varsa compozitia astfel obtinuta in forma de copt, e preferabil sa fie o forma cu gaura in mijloc, de colac, de gugelhupf ca sa nu existe riscul de a nu se coace in mijloc, fiind o compozitie destul de lichida.

chocolatekugelkupf4

Se coace o ora la 180°C, se face proba cu scobitoarea, daca aceasta este curata se scoate forma din cuptor si se lasa sa se raceasca complet inainte de a o scoate.

chocolatekugelkupf5

Cind s-a racit complet se poate scoate din forma. Rezultatul este un colac pufos si umed, ideal linga o cana de lapte sau linga o cafea la micul dejun.

chocolatekugelkupf7


Adauga comentariu la reteta - Chocolate Gugelhupf


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tarta sarata din frunze de conopida
Oua tari cu sos
Salata
Prajitura cu zmeura si pomelo
Paste cu spanac si gorgonzola
Salata de telina si morcovi rasi
Faguri cu forma
Quark-brinza cremoasa acrisoara
Palet de dames
Ciuperci umplute cu crema de broccoli
Ciuperci umplute cu legume
Ciorba de rosii II
Taameia
Compot de rubarba
Tartiflette