Chocolate Gugelhupf

Reteta culinara » Retete dulciuri » Chocolate Gugelhupf

Chocolate Gugelhupf

chocolatekugelkupf6

Colac de ciocolata, negru precum carbunele dar foarte bun.

Ingrediente:

  • 200 de gr de zahar
    200 gr de faina
    50 gr de cacao
    7 gr de praf de copt
    o lingurita de bicarbonat
    2 oua
    100 gr de ulei din seminte
    100 gr de lapte
    150 gr de apa fierbinte

Se amesteca impreuna ingredientele lichide intr-un castron si cele solide intr-altul

chocolatekugelkupf1

Se adauga putin cite putin ingredientele solide in cele lichide amestecind mereu pina ce se amalgameaza totul bine

chocolatekugelkupf2

Se adaugat apa fierbinte si se incorporeaza in compozitie

chocolatekugelkupf3

Se varsa compozitia astfel obtinuta in forma de copt, e preferabil sa fie o forma cu gaura in mijloc, de colac, de gugelhupf ca sa nu existe riscul de a nu se coace in mijloc, fiind o compozitie destul de lichida.

chocolatekugelkupf4

Se coace o ora la 180°C, se face proba cu scobitoarea, daca aceasta este curata se scoate forma din cuptor si se lasa sa se raceasca complet inainte de a o scoate.

chocolatekugelkupf5

Cind s-a racit complet se poate scoate din forma. Rezultatul este un colac pufos si umed, ideal linga o cana de lapte sau linga o cafea la micul dejun.

chocolatekugelkupf7


Adauga comentariu la reteta - Chocolate Gugelhupf


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Aripi de curcan tandoori
Portofele de cod cu fasole verde
Dulceata de pere
Crutoane aromate
Pasca cu branza dulce
Pesto di rucola
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Praz umplut cu ciuperci
Salata
Supa de chimen
Taameia
Beef Bourguignon - Julia Child
Rosii umplute cu ton
Vinete umplute
Pasta de avocado