Colac de ciocolata, negru precum carbunele dar foarte bun.
Ingrediente:
- 200 de gr de zahar
200 gr de faina
50 gr de cacao
7 gr de praf de copt
o lingurita de bicarbonat
2 oua
100 gr de ulei din seminte
100 gr de lapte
150 gr de apa fierbinte
Se amesteca impreuna ingredientele lichide intr-un castron si cele solide intr-altul
Se adauga putin cite putin ingredientele solide in cele lichide amestecind mereu pina ce se amalgameaza totul bine
Se adaugat apa fierbinte si se incorporeaza in compozitie
Se varsa compozitia astfel obtinuta in forma de copt, e preferabil sa fie o forma cu gaura in mijloc, de colac, de gugelhupf ca sa nu existe riscul de a nu se coace in mijloc, fiind o compozitie destul de lichida.
Se coace o ora la 180°C, se face proba cu scobitoarea, daca aceasta este curata se scoate forma din cuptor si se lasa sa se raceasca complet inainte de a o scoate.
Cind s-a racit complet se poate scoate din forma. Rezultatul este un colac pufos si umed, ideal linga o cana de lapte sau linga o cafea la micul dejun.
< Anterior | Urmator > |
---|