Ingredientele necesare:
- 500 g lapte praf
- 400 g zahar
- 60 g cacao
- 250 ml apa
- 1 pachet unt
- optional: esente de rom, vanilie, alune, stafide (ori alte fructe)
Apa se pune la fiert cu zaharul si se lasa la clocotit 7 minute:
Se adauga untul (de preferinta taiat bucati, ca sa se topeasca mai repede) si se amesteca pana se topeste:
Se pune laptele praf:
Dupa ce-am incorporat laptele praf, am adaugat alune maruntite:
Am facut ciocolata alba si ciocolata neagra. Pentru cea alba, in loc de cacao, am pus 60 g de lapte praf si am lasat sa fiarba 8 minute apa cu zaharul. Asta-i singura diferenta fata de cea cu cacao, asa ca abia acum pun poze pentru ciocolata neagra! Cand adaug laptele praf, pun si cacao, apoi invart totul bine-bine!
Se obtine o "crema" omogena:
Am pus in pungute de sandwich cate-o lingura din fiecare compozitie si am facut cateva foi (presate cu sucitorul):
Am pus 2 foi una peste alta, apoi am pus un sir de visine pe margine, apoi le-am rulat (ideea ii apartine lui Anis, de pe culinar):
Am facut fel si fel de smecherii cu ciocolata - bilute cu alune in mijloc, ori multicolore (am amestecat in palma ciocolata alba cu ciocolata neagra):
Detaliu rulada:
Am facut si un fel de ciocolata "sah":
Detaliu biluta multicolora:
Ciocolata astfel facuta este excelenta!
< Anterior | Urmator > |
---|