Crema Toffee

Reteta culinara » Retete dulciuri » Crema Toffee

Crema Toffee

toffee_1

Ingrediente:

  • 2 linguri sirop de artar
  • 180 ml smintina de frisca
  • 140 g zahar brun
  • 6 linguri apa


Se amesteca siropul de artar cu jumatate din cantitatea de frisca.Zaharul si apa se pun intr-o oala la fiert,si se lasa sa fiarba pina se topeste zaharul.Se trage oala de pe foc si se adauga amestecul de sirop-frisca.Se amesteca bine.Se pune oala din nou pe foc,si se aduce la o temperatura de 120 °C.In acest timp crema fierbe,scade,se ingroasa.


toffee_7

toffee_8

Tipsuri:

Fara a continua mai departe,din aceasta crema racita,puteti face caramele.Turnati crema intr-o tavita cu folie transparenta/sau procedati ca la baton.Dupa racirea completa,puteti taia cubulete,pe care le puteti da prin ciocolata topita,nuca,cocos.
Sau ...cind inca nu este rece de tot masa de caramel,se poate inveli cite o aluna si forma cu mina bilute,pe care le puteti da prin ciocolata amaruie.

Pentru a obtine crema,continuam mai departe cu reteta.Se adauga restul de frisca,se amesteca si se lasa la racit.Cu aceasta crema se pot umple mini tarte/tortelete.

toffee_10

Tipsuri:

Crema finala,se mai poate adauga in frisca batuta.
Se obtine o crema usor caramelizata cu aroma excelenta,pentru umplut tarte,blaturi.
Sau se pot umple/lipi fursecuri,bisciti...
Se poate freca si intr-o cema de unt...se pot face muuuulte combinatii si experimente .

Adauga comentariu la reteta - Crema Toffee


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Ardei umpluti,mai altfel
Crenvursti in aluat
Butternut umplut
Cupola ninsa cu ciocolata
Supa crema de ciuperci
Rosii umplute cu ton
Paste cu ciuperci si rosii
Placinta cu branza sarata
Palet de dames
Ciocolata
Tarta cu crème brûlé
Fursecuri fine cu nuci
Brezel (covrigi nemtesti)
Prajitura cu zmeura si pomelo
Cotlete de vinete