Crema Toffee

Reteta culinara » Retete dulciuri » Crema Toffee

Crema Toffee

toffee_1

Ingrediente:

  • 2 linguri sirop de artar
  • 180 ml smintina de frisca
  • 140 g zahar brun
  • 6 linguri apa


Se amesteca siropul de artar cu jumatate din cantitatea de frisca.Zaharul si apa se pun intr-o oala la fiert,si se lasa sa fiarba pina se topeste zaharul.Se trage oala de pe foc si se adauga amestecul de sirop-frisca.Se amesteca bine.Se pune oala din nou pe foc,si se aduce la o temperatura de 120 °C.In acest timp crema fierbe,scade,se ingroasa.


toffee_7

toffee_8

Tipsuri:

Fara a continua mai departe,din aceasta crema racita,puteti face caramele.Turnati crema intr-o tavita cu folie transparenta/sau procedati ca la baton.Dupa racirea completa,puteti taia cubulete,pe care le puteti da prin ciocolata topita,nuca,cocos.
Sau ...cind inca nu este rece de tot masa de caramel,se poate inveli cite o aluna si forma cu mina bilute,pe care le puteti da prin ciocolata amaruie.

Pentru a obtine crema,continuam mai departe cu reteta.Se adauga restul de frisca,se amesteca si se lasa la racit.Cu aceasta crema se pot umple mini tarte/tortelete.

toffee_10

Tipsuri:

Crema finala,se mai poate adauga in frisca batuta.
Se obtine o crema usor caramelizata cu aroma excelenta,pentru umplut tarte,blaturi.
Sau se pot umple/lipi fursecuri,bisciti...
Se poate freca si intr-o cema de unt...se pot face muuuulte combinatii si experimente .

Adauga comentariu la reteta - Crema Toffee


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Stifatho
Bulete cu cascaval la cuptor
Friptura de curcan cu mere
Musaca
Banana Daiquiri
Cartofi in crusta de mustar
Ciuperci umplute cu legume
Baton de vanilie
Chec cu ficat
Chiftele din legume
Cartofi cu conopida si branza
Spinach and Feta Quesadilla
Somon la cuptor cu sos alb
Turta dulce din piscoturi
Somon salbatic cu crusta de brinza