Ingrediente:
- 4 grapefruit rose
- 450 g zahar
- 1 portocala
- 1 lamaie
- 1 pastaie de vanilie
Â
Nota Ingrediente:
-din grapefruits am obtinut 800 g pulpa cu tot cu sucul scurs la filetat
-din portocala si lamaie,am obtinut 200 ml suc strecurat
-pastaia de vanilie am intepat-o cu un ac.Nu am despicat-o pentru a nu se imprastia bobitele in dulceata.
Nu mi-ar fi placut aspectul.Oricum,pastaia da destul aroma si asa intepata.
Se stoarce portocala si lamaia.
Curatam grapefruits de coaja,in asa fel incat sa sa nu mai aibe deloc pielita alba.
Filetam/curatam fructele deasupra unui castron,pentru a nu pierde sucul.
Dupa ce scoatem toata pulpa,presam usor pielitele,pentru a stoarce tot sucul.
Amestecam sucurile de citrice cu zahar,si le punem la fiert pe foc moderat, impreuna cu pastaia de vanilie.
Lasam sa fiarba usor,pana se topeste zaharul,dupa care adaugam pulpa de grapefruit.
Amestecam si mai lasam la fiert inca 30 de minute la foc domol, dupa care facem focul mare si lasam sa fiarba,sub amestecare continua, pana se ingroasa siropul.Faceti proba cu un strop de sirop pe o farfurie rece.
Dulceata fierbinte,se toarna in borcane sterilizate,se inchid bine, apoi se intorc cu capacul in jos,timp de 10 minute.
E dulce-amaruie,parfumata si merge bine pe paine cu unt,pe langa un ceai,sau lapte.
Â
< Anterior | Urmator > |
---|