Fursecuri fine cu nuci

Reteta culinara » Retete dulciuri » Fursecuri fine cu nuci

Fursecuri fine cu nuci

fursnuca01

Nu este prima data cand fac aceste prajiturele minunat de fine. Reteta am primit-o de la Dana, o prietena draga mie, azi aflata foarte departe, despartindu-ne un continent intreg si pe deasupra un ocean . Atat de aspectuoase si fine sunt aceste prajiturele, incat, dupa ce prima data le-am facut urmand cantitatile din reteta Danei, a doua oara am dublat lista ingredientelor.

Ingrediente:

  • 120 de grame de unt (nesarat), la temperatura camerei
  • 80 de grame de zahar (Dana a zis doar 50 de grame - mie mi-au placut mai dulci)
  • 1 ou mare, separat galbensul de albus
  • 1 plic de zahar vanilat (sau esenta de vanilie)
  • 140 - 150 de grame de faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 de varf de cutit de praf de copt (adica foarte putin)
  • 100 de grame de nuci, alune, migdale - dupa dorinta - usor prajite si tocate marisor
  • 1/2 de borcan de gem (eu am folosit de zmeura si de visine)


Preparare:


Zaharul (eu am folosit un amestec de zahar alb si brun), untul si vanilia se pun intr-un castron:

fursnuca02

Se mixeaza untul cu zaharul si vanilia pana la obtinerea unei creme spumoase apoi se adauga galbenusul:

fursnuca03

Se mixeaza din nou, pana la incorporarea galbenusului, si se adauga faina amestecata cu sarea si doar o idee de praf de copt. Se amesteca totul - aluatul va fi molcut:

fursnuca04

Se preincinge cuptorul la 177 de grade.
Se pregatesc nucile:

fursnuca05

Se bate albusul cu o furculita pana se spumeaza putin; se formeaza bile din aluat cu diametrul de 2 - 2,5 cm. care se tavalesc prin albus:

fursnuca06

Bilele de aluat date prin albus se tavalesc in nuci si se aseaza pe tava acoperita cu hartie de copt:

fursnuca07

Cu degetul, se face o adancitura in fiecare bucatica de aluat astfel pregatita:

fursnuca08

In aceasta adancitura se pune cate o visina din dulceata, o boaba de zmeura (etc.) sau chiar bucatele de ciocolata sau rahat colorat, dupa preferinta:

fursnuca09

Prajiturile se coc pe treapta de mijloc a cuptorului preincins la 177 de grade, timp de 15 minute, pana se rumenesc frumos:

fursnuca10

Se lasa sa se raceasca, timp in care ele vor umple toata casa cu parfumul lor delicios; merg de minune la cafeluta, sunt fragede de se topesc in gura si minunat de gustoase:

fursnuca11

 

POFTA BUNA !

Reteta este preluata de  aici !

Adauga comentariu la reteta - Fursecuri fine cu nuci


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Taameia
Tort de portocale
Pasca cu branza dulce
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Ciuperci umplute cu crema de broccoli
Banana Daiquiri
Dovlecei crocanti la cuptor
Tiramisu de capsuni si cocos
Rulada de ciuperci
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Prajitura  cu mac
Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati
Piept de rata cu ciuperci
Tarta cu crema de branza si zmeura
Crostoni cu miel