Acest desert l-am mincat la un restaurant chinezesc, e un mod eficient de a recicla resturile de cozonac (sau panetone, pandispan, pandoro, chec, sau alt rest de la un blat de tort sau prajitura). Se numea booomba.
Ingrediente:
- felii de cozonac (sau ce resturi aveti voi)
- putzin lapte (sau sirop, suc de fructe, apa, etc) pentru a umezi bine feliile de cozonac
- faina alba
- apa minerala (bere, spumos, ori apa simpla)
- drojdie cam 1/3 dintr-un cubulet (25:3 = 8gr.aproximativ, merge si drojdie uscata)
- inghetata, de care va place (eu am preparat din praf - vanilie si capsuni)
Ajutandu-ne de o lingura facem bile de inghetata (ajutandu-ne si de palme) le dam la congelator
Din drojdie, o lingurita de zahar, apa minerala si faina alba facem un soi de coca, cu o consistenta ceva mai groasa decit aluatul de clatite.
Umezim bine feliile de cozonac si punem o bila de inghetata in mijlocul a doua felii de cozonac (facem un sandwich) si cu palmele stringem o bila eliminand cu un cutit marginile sau excesul de blat
Dam bilele astfel formate la congelator. Le scoatem le tavalim prin faina alba (sau amidon), le tavalim prin coca
Frigem in uleiul bine incins
Scoatem pe servetel absorbant
Asa arata
Se poate pudra cu zahar sau orna cu diferite topinguri pentru inghetata, se serveste imediat, astfel ca inghetata inauntru sa fie ''inghetata'' , iar ''gogoasa'' ce o imbraca sa fie fierbinte.
POFTA BUNA !
< Anterior | Urmator > |
---|