Muffins cu dovleac(Butternut)

Reteta culinara » Retete dulciuri » Muffins cu dovleac(Butternut)

Muffins cu dovleac(Butternut)

Butternut-Muffins_6

Ingrediente:

  • 250 g dovleac,razuit fin
  • 250 g faina
  • 150 g unt moale
  • 180 zahar
  • 100 ml lapte
  • 3 oua
  • 1 ligurita scortisoara
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • coaja de lamiie,razuita fin
  • ciocolata topita pentru decor

Curatam si dam dovleacul pe razatoare.Eu am folosit o bucata dintr-un Butternut,restul il transform miine in supa crema.Frecam untul cu zaharul si zaharul vanilat,apoi adaugam ouale,coaja de lamiie si mixam pina se incorporeaza bine.Amestecam faina cu scortisoara si praful de copt(eu folosesc Weinstein,fara phosphat),si adaugam la amestecul de oua cite alternativ cu cite  putin lapte.Mixam pina se omogenizeaza bine.Nu este un aluat curgator,dar fin-nu greoi.Se adauga si dovleacul,se amesteca bine,apoi se toarna in tava sau forme de hirtie pentru muffins(tave se unge si tapeteaza cu faina).Se da in cuptorul preincalzit la 170 °C timp de 25 minute,pe sina din mijloc.Se lasa la racit pe un gratar.Au o textura foarte placuta,sint foarte aromati si nu foarte dulci.Se pot pudra cu zahar,sau se pot decora cu o glazura din zahar pudra si zeama de lamiie-cu asta merge perfect,dupa papila mea...doar ca nu am avut zahar pudra in casa,asa ca am topit o ciocolata.

Adauga comentariu la reteta - Muffins cu dovleac(Butternut)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Papanasi
Pateuri umplute cu sunca
Prajitura  cu mac
Salata de vara cu mozzarella
Salata de tortellini
Oua tari cu sos
Feta cu rosii uscate,in ulei
Caviar de vinete
Inghetata de cocos
Caipirinha
Omleta cu orez la cuptor
Paine pictata
Ciocanele de pui cu varza
Ardei umpluti,mai altfel
Fettuccine cu ton si rosii