Papanasi

Papanasi

5papanasi

Papanasii sunt un fel de desert realizat din branza dulce de vaci, ou, faina, gris, pesmet si zahar. Ei trebuie realizati cu foarte mare atentie deoarece sunt rotunzi si trebuie sa le reziste forma. Eu fac papanasii rotunzi, dar si lunguieti.


Am folosit :

  • 500 g branza de vaci (cam zaroasa, a intrat multa faina!)
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 300 g faina
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie rasa
  • scortisoara

1papanasi

Am amestecat bine toate ingredientele,apoi am facut papanasi rotunzi si cilindrici,pe care i-am pus in ulei incins.

2papanasi



I-am prajit pe ambele parti, apoi i-am scos pe-un servetel, sa absoarba surplusul de ulei, dupa care i-am pudrat cu zahar:

3papanasi


Sectiune:

5papanasi

Adauga comentariu la reteta - Papanasi


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Cozonac cu mac si melcisori cu scortisoara
Tort din alune de copac
Paste de spanac cu calamari si rosii
Painici cu busuioc
Dulceata de grapefruit
Islere
Muffins cu spanac
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Prosciutto di Parma e melone
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Paine cu orez
Chifle umplute si mozzarella cu rosii la cuptor
Somon salbatic cu crusta de brinza
Placinta  cu pui, spanac si branza
Aripioare prajite in crusta