Papanasi

Papanasi

5papanasi

Papanasii sunt un fel de desert realizat din branza dulce de vaci, ou, faina, gris, pesmet si zahar. Ei trebuie realizati cu foarte mare atentie deoarece sunt rotunzi si trebuie sa le reziste forma. Eu fac papanasii rotunzi, dar si lunguieti.


Am folosit :

  • 500 g branza de vaci (cam zaroasa, a intrat multa faina!)
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 300 g faina
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie rasa
  • scortisoara

1papanasi

Am amestecat bine toate ingredientele,apoi am facut papanasi rotunzi si cilindrici,pe care i-am pus in ulei incins.

2papanasi



I-am prajit pe ambele parti, apoi i-am scos pe-un servetel, sa absoarba surplusul de ulei, dupa care i-am pudrat cu zahar:

3papanasi


Sectiune:

5papanasi

Adauga comentariu la reteta - Papanasi


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Supa de gulii
Ciorbita de pui si fasolica verde
Prajitura cu visine si ciocolata
Pasta de leustean
Bruschette cu dovlecei
Bors de iarna cu afumatura
Maultaschen cu sos de rosii
Brezel (covrigi nemtesti)
Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Crema Toffee
Tort cu mere si nuci
Paine rasucita cu crema de branza
Bruschette cu legume si tofu
Pogacele cu jumari
Friptura de mistret