Papanasi

Papanasi

5papanasi

Papanasii sunt un fel de desert realizat din branza dulce de vaci, ou, faina, gris, pesmet si zahar. Ei trebuie realizati cu foarte mare atentie deoarece sunt rotunzi si trebuie sa le reziste forma. Eu fac papanasii rotunzi, dar si lunguieti.


Am folosit :

  • 500 g branza de vaci (cam zaroasa, a intrat multa faina!)
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 300 g faina
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie rasa
  • scortisoara

1papanasi

Am amestecat bine toate ingredientele,apoi am facut papanasi rotunzi si cilindrici,pe care i-am pus in ulei incins.

2papanasi



I-am prajit pe ambele parti, apoi i-am scos pe-un servetel, sa absoarba surplusul de ulei, dupa care i-am pudrat cu zahar:

3papanasi


Sectiune:

5papanasi

Adauga comentariu la reteta - Papanasi


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Beef Bourguignon - Julia Child
Dovlecei crocanti la cuptor
Prajitura cu ciocolata, cocos si visine
Supa-crema de broccoli
Legume umplute
Paine cu seminte
Pateu din ficatei de pui
Pesto di rucola
Chec negru
Salata de fasole cu ton
Paine  pe vatra
Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara
Prajitura Latte Macchiato
Friptura de mistret
Tarta cu mere