Papanasi

Papanasi

5papanasi

Papanasii sunt un fel de desert realizat din branza dulce de vaci, ou, faina, gris, pesmet si zahar. Ei trebuie realizati cu foarte mare atentie deoarece sunt rotunzi si trebuie sa le reziste forma. Eu fac papanasii rotunzi, dar si lunguieti.


Am folosit :

  • 500 g branza de vaci (cam zaroasa, a intrat multa faina!)
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 300 g faina
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie rasa
  • scortisoara

1papanasi

Am amestecat bine toate ingredientele,apoi am facut papanasi rotunzi si cilindrici,pe care i-am pus in ulei incins.

2papanasi



I-am prajit pe ambele parti, apoi i-am scos pe-un servetel, sa absoarba surplusul de ulei, dupa care i-am pudrat cu zahar:

3papanasi


Sectiune:

5papanasi

Adauga comentariu la reteta - Papanasi


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Pesto di rucola
Tagliatelle cu ardei, seminte de pin si stafide
Salata de tortellini
Ciorba de praz cu zeama de varza
Um Ali - budinca egipteana din paine
Omleta cu orez la cuptor
Bruschette cu dovlecei
Salata de mango
Antricot cu sos de piper verde
Roastbeef a la Jamie
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Pasca cu ciocolata
Drob de miel
Beef Bourguignon - Julia Child