Aluatul, la fel ca la pasca cu branza dulce, este cel de cozonac. Tava, aceeasi de la pasca cu branza: mare si-n lungime si-n latime, dar si inalta!
Umplutura:
- 800 ml smantana
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de cacao neagra
- esente (rom, vanilie)
- stafide
- coji de lamaie, portocale (optional)
Anul acesta am zis ca incerc si cu ciocolata de menaj, de curiozitate, asa ca am topit pe abur 100 g ciocolata:
Am amestecat cacao cu zahar:
Apoi am pus peste ciocolata galbenusurile, amestecul de cacao si zahar:
Am amestecat totul cu mixerul si am inceput sa pun smantana, rand pe rand:
La final, am pus si albusurile spuma, stafidele si esenta de rom:
Peste aluatul crescut (si pus mai gros in tava) am pus compozitia de mai sus, apoi am trecut cateva snururi din aluat peste tava si e gata de copt. Aluatul e bine sa fie mai gros, iar compozitia mai densa, altfel e posibil ca o mare parte din crema sa strapunga aluatul si sa ajunga pe fundul tavii):
Se coace timp de 80 de minute, la foc mic. E gata cand se desprinde aluatul de pe margini si crema nu mai pare lichida. Se taie rece:
Umplutura:
800 ml smantana
6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de cacao neagra
esente (rom, vanilie)
stafide
coji de citrice (optional)
Anul asta am zis ca incerc si cu ciocolata de menaj, de curiozitate, asa ca am topit pe abur 100 g ciocolata:
< Anterior | Urmator > |
---|