Ingrediente:
BLAT:
- 3 oua intregi
- 3 linguri de zahar
- 3 linguri de faina
- aroma de portocala ( optional)
CREMA:
- 500 gr branza de vaca
- piure de gutuie ( cat va lasa inimna)
- zahar pt dulceata / jeleu
- 3-4 linguri de peltea de gutui
( in cazul in care nu aveti zahar gelifiant (folosit la facut dulceata, 2 foi de gelatina )
Se face un blat normal din pandispan:
Se separa ouale , se bat albusurile separat , apoi se adauga zaharul in ploaie , se bat mai departe , se adauga faina si galbenusurile si se amesteca cu grija. Eu am pus apoi si coji de portocala razuite.
Compozitia se toarna in tava - a mea a fost micutza , cam 20/30 cm ( se foloseste hartie de copt):
Se coace la 180 de grade cam 20 de min sau se face testul cu scobitoarea. Se scoate blatul , se lasa la racit:
Si apoi se taie in 2:
Se fierbe piure-ul de gutui timp de 3 minute cu zaharul :
Apoi se lasa la racit si se amesteca la sfarsit cu branza de vaci:
Se unge una dintre foi cu pelteaua de gutui:
In cazul in care nu aveti zahar gelifiant, inmuiati 2-3 foi de gelatina in apa apoi amestecati-le in piureul cald. Cand compozitia se raceste , amestecati cu branza de vaca:
Se pune in tava foaia unsa cu peltea , apoi crema , apoi cea de-a doua foaie:
Se lasa la rece peste noapte, a doua zi se scoate din tava.
Se taie felii si se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!
< Anterior | Urmator > |
---|