Prajitura cu gutui si branza

Reteta culinara » Retete dulciuri » Prajitura cu gutui si branza

Prajitura cu gutui si branza

1Prajitura_cu_gutui_si_branza

Ingrediente:

BLAT:

  • 3 oua intregi
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • aroma de portocala ( optional)


CREMA:

  • 500 gr branza de vaca
  • piure de gutuie ( cat va lasa inimna)
  • zahar pt dulceata / jeleu
  • 3-4 linguri de peltea de gutui


( in cazul in care nu aveti zahar gelifiant (folosit la facut dulceata, 2 foi de gelatina )

Se face un blat normal din pandispan:
Se separa ouale , se bat albusurile separat , apoi se adauga zaharul in ploaie , se bat mai departe , se adauga faina si galbenusurile si se amesteca cu grija. Eu am pus apoi si coji de portocala razuite.
Compozitia se toarna in tava - a mea a fost micutza , cam 20/30 cm ( se foloseste hartie de copt):

2Prajitura_cu_gutui_si_branza

Se coace la 180 de grade cam 20 de min sau se face testul cu scobitoarea. Se scoate blatul , se lasa la racit:

3Prajitura_cu_gutui_si_branza

Si apoi se taie in 2:

4Prajitura_cu_gutui_si_branza

Se fierbe piure-ul de gutui timp de 3 minute cu zaharul :

5Prajitura_cu_gutui_si_branza

Apoi se lasa la racit si se amesteca la sfarsit cu branza de vaci:

6Prajitura_cu_gutui_si_branza

Se unge una dintre foi cu pelteaua de gutui:

7Prajitura_cu_gutui_si_branza

In cazul in care nu aveti zahar gelifiant, inmuiati 2-3 foi de gelatina in apa apoi amestecati-le in piureul cald. Cand compozitia se raceste , amestecati cu branza de vaca:

Se pune in tava foaia unsa cu peltea , apoi crema , apoi cea de-a doua foaie:

8Prajitura_cu_gutui_si_branza

Se lasa la rece peste noapte, a doua zi se scoate din tava.

9Prajitura_cu_gutui_si_branza

Se taie felii si se pudreaza cu zahar.

10Prajitura_cu_gutui_si_branza

Pofta buna!  


Adauga comentariu la reteta - Prajitura cu gutui si branza


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Salata Manager
Snitzel de vita cu crusta de ierburi aromate
Caracatita in ulei
Pesto di rucola
Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort
Dovlecei crocanti la cuptor
Chiftelute de urda in sos de rosii
Supa de dovleac ( Butternut )
Supa cu turnatei
Pachetele cu porumb si branza
Pasta de leustean
Friptura de vitel in ulei
Bors de iarna cu afumatura
Prosciutto di Parma e melone
Prajitura cu visine si ciocolata