Un contrast superb intre gustul dulce acrisor al merelor si pandispanul pufos.
Ingrediente pentru stratul de mere:
1,5 kg mere
100 gr zahar
100 g biscuiti
unt pentru uns tava
Ingrediente pentru pandispan:
5 oua
250 gr zahar
250 gr faina
50 ml ulei
1 plic de vanilie
un strop de sare
Se pune zaharul intr-o tigaie antiaderenta pe foc mare, cind incepe sa devina maro pe margini se ia tigaia si se invirte astfel incit sa se topeasca tot zaharul, se adauga merele rase, se lasa la fiert pina se evapora tot lichidul si eventual se aromatizeaza cu scortisoara dupa placerea fiecaruia. Se lasa sa se raceasca.
Se bat albusurile cu zaharul in ploaie, se adauga galbenusurile si incet faina, apoi uleiul si putina zeama de lamiie.
Se unge cu unt o tava de circa 20 pe 30 cm, se aseaza stratul de biscuiti pisati si apoi stratul de mere. Deasupra se toarna compozitia de pandispan.
Se coace la 180°C pentru 30 de minute. Se lasa un pic sa se raceasca si apoi se scoate din tava intorcind-o cu fundul in sus astfel incit deasupra sa fie stratul cu mere.
< Anterior | Urmator > |
---|