Prajitura cu mere caramel

Reteta culinara » Retete dulciuri » Prajitura cu mere caramel

Prajitura cu mere caramel

prajitura

Un contrast superb intre gustul dulce acrisor al merelor si pandispanul pufos.

Ingrediente pentru stratul de mere:

1,5 kg mere

100 gr zahar

100 g biscuiti

unt pentru uns tava

Ingrediente pentru pandispan:

5 oua

250 gr zahar

250 gr faina

50 ml ulei

1 plic de vanilie

un strop de sare

Se pune zaharul intr-o tigaie antiaderenta pe foc mare, cind incepe sa devina maro pe margini se ia tigaia si se invirte astfel incit sa se topeasca tot zaharul, se adauga merele rase, se lasa la fiert pina se evapora tot lichidul si eventual se aromatizeaza cu scortisoara dupa placerea fiecaruia. Se lasa sa se raceasca.

Se bat albusurile cu zaharul in ploaie, se adauga galbenusurile si incet faina, apoi uleiul si putina zeama de lamiie.

Se unge cu unt o tava de circa 20 pe 30 cm, se aseaza stratul de biscuiti pisati si apoi stratul de mere. Deasupra se toarna compozitia de pandispan.
Se coace la 180°C pentru 30 de minute. Se lasa un pic sa se raceasca si apoi se scoate din tava intorcind-o cu fundul in sus astfel incit deasupra sa fie stratul cu mere.

Adauga comentariu la reteta - Prajitura cu mere caramel


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Brezel (covrigi nemtesti)
Tarte Flambée
Prajitura de ciocolata
Tarta sarata din frunze de conopida
Somon salbatic cu crusta de brinza
Piept de pui afumat
Bors de iarna cu afumatura
Ciocanele de pui cu varza
Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)
Bulion de rosii
Paste de spanac cu calamari si rosii
Parmigiana di zucchine
Tarta cu mere
Rosii umplute cu orez
Sirop de citrice