Prajitura este foarte buna.Nu m-am asteptat!A fost un experiment,si a reusit zic eu!Se poate face si de post,inlocuind romul cu esenta de rom sau alta,iar untul se poate inlocui cu margarina.
Ingrediente:
- 100 g faina
- 150 g migdale macinate
- 200 g zahar brun
- 150 g unt / sau margarina
- 600 g tofu bio
- 120 ml ulei
- 100 ml suc de portocale
- 40 ml rom / sau esenta de rom
- 30 g cacao
Se amesteca faina cu 100 g migdale si 30 g zahar,intr-un castron.Se adauga untul/margarina taiate bucatele,si se faminta un aluat.Tapetam cu hirtie de copt o forma rotunda cu diametrul de 24 cm.Intindem aluatul pe fundul formei pina la margine.
Tofu se toaca in bucati groabe si se amesteca cu restul ingredientelorintr-un robot de bucatarie.Se macina pina amestecul devine omogen si cremos.Se toarna suc proaspat de portocale-cu pulpa.Se toarna in forma si se da in cuptorul preincalzit la 160°C,
pina masa cremoasa devine stabila.Dureaza aproximativ 70-75 minute.Se lasa la racit in forma timp de 5 minute,apoi se scoate si se da la rece.Ornam cu felii de portocale si servim !
< Anterior | Urmator > |
---|