Blatul:
- 350 g faina
- 250 g unt moale
- 250 g zahar
- 6 oua mari
- 2 linguri cacao
- 1/2 plic praf copt
- 1 borcan de visine,fara simburi
- ciocolata razuita
Se freaca untul cu zaharul pina devine spumos. Se adauga ouale unu cite unu,se mixeaza in continuare.Se amesteca faina cu praful de copt,si se adauga lingura cu lingura la amestecul de oua.Jumatate din aluat se pune intr-o forma (28 cm Ø )unsa si tapetata cu faina.In cealalta jumatate de aluat,amestecam cacaoa cernuta,apoi il adaugam peste cel deschis la culoare si il nivelam.Visinele bine scurse se presara peste alaut .Dam prajitura in cuptorul preincalzit la 170-180 °C,timp de 40 minute.
Crema de vanilie:
- 1 budinca vanilie(Dr. Oetker)
- 100 g zahar
- 400 ml lapte
- 70 g unt
Pregatim budinca dupa indicatiile de pe plic.Se adauga untul,se amesteca bine si se lasa la racit.
Se intinde crema peste prajitura rece si se lasa 2-3 ore in frigider.Inainte de servire se orneaza cu ciocolata de lapte-sau amaruie,razuita.
< Anterior | Urmator > |
---|