Prajitura de ciocolata

Reteta culinara » Retete dulciuri » Prajitura de ciocolata

Prajitura de ciocolata

schokokuchen_6

Ingrediente:

  • 110 g faina
  • 170 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 350 g ou (6 oua mici)
  • 30 g cacao
  • 50 g migdale macinate
  • 30 g amidon(Gustin)
  • 30 ml lapte
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • extract de vanilie
  • coaja de portocala razuita fin

 

Mod de preparare:


Se amesteca faina cu amidonul,cacaoa,praful de copt si migdalele macinate.Se bat ouale cu zaharul pina isi tripleaza volumul.
Se adauga extractul de vanilie,coaja de portocala si untul moale de tot,si se mixeaza mai departe.Se adauga amestecul de ingrediente uscate,lingura cu lingura,si se mixeaza usor.Se adauga ciocolata maruntita,se amesteca cu o paleta.Acest amestec se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina,si se da in cuptorul preincalzit la 170°C,timp de 35 minute.Se scoate din tava,si se lasa pina la racit.

Glazura

  • 100 g ciocolata de lapte/Milka
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 2 lingurite ulei


Se marunteste ciocolata,si se topeste in bain marie.Cind este complet topita,se adauga uleiul,se amesteca bine.Glazuram prajitura.


Adauga comentariu la reteta - Prajitura de ciocolata


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Rosii umplute cu ton
Somon salbatic cu crusta de brinza
Prajitura Latte Macchiato
Medalion de vinete
Pui la cuptor
Tartiflette
Somon la cuptor cu sos alb
Tarta cu mere
Saratele
Taameia
Cornuri cu unt
Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort
Ciorba de salata
Cozonac cu mac si melcisori cu scortisoara
Gratin de paste si peste, cu bezea