Prajitura de ciocolata

Reteta culinara » Retete dulciuri » Prajitura de ciocolata

Prajitura de ciocolata

schokokuchen_6

Ingrediente:

  • 110 g faina
  • 170 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 350 g ou (6 oua mici)
  • 30 g cacao
  • 50 g migdale macinate
  • 30 g amidon(Gustin)
  • 30 ml lapte
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • extract de vanilie
  • coaja de portocala razuita fin

 

Mod de preparare:


Se amesteca faina cu amidonul,cacaoa,praful de copt si migdalele macinate.Se bat ouale cu zaharul pina isi tripleaza volumul.
Se adauga extractul de vanilie,coaja de portocala si untul moale de tot,si se mixeaza mai departe.Se adauga amestecul de ingrediente uscate,lingura cu lingura,si se mixeaza usor.Se adauga ciocolata maruntita,se amesteca cu o paleta.Acest amestec se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina,si se da in cuptorul preincalzit la 170°C,timp de 35 minute.Se scoate din tava,si se lasa pina la racit.

Glazura

  • 100 g ciocolata de lapte/Milka
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 2 lingurite ulei


Se marunteste ciocolata,si se topeste in bain marie.Cind este complet topita,se adauga uleiul,se amesteca bine.Glazuram prajitura.


Adauga comentariu la reteta - Prajitura de ciocolata


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Salata de cartofi cu ton
Friptura de miel in slowcooker
Friptura de vitel in ulei
Ficatei cu ceapa, vin si marar
Confit de canard
Stifatho
Mancarica de gulas
Cartofi cu conopida si branza
Marmelada de zmeura
Ciorba de miel
Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)
Friptura de porc cu sorici
Bilute de cartofi cu inima de mozzarella
Maultaschen cu sos de rosii
Supa din trei feluri de peste