Aseara aveam chef de o prajitura noua, usor de facut dar deosebita. M-am uitat la ce aveam mai special prin casa: caise si lavanda. Citisem mai demult pe undeva despre o prajitura cu mere si lavanda care se face in Italia si am zis, de ce nu, trebuie sa mearga si caisele... Rezultatul, o prajitura fina, zemoasa si foarte rafinata care mi-a parfumat toata casa si auspra careia am decis ca ne place foarte mult.
Ingrediente:
- 125 g faina
- 225 g zahar
- 150 g unt moale
- 3 oua
- 1 praf sare
- 5 g praf de copt
- 400 g caise (cu samburi)
- 2-3 linguri limoncello ( sau lichior de portocale, caise, pere...ce aveti)
- 2 fire de flori de lavanda tocate
Caisele se spala si se curata de samburi, se taie feliute. Untul se freaca cu zaharul, se incorporeaza ouale apoi faina cu praful de copt si sarea.La urma se adauga caisele, lavanda si lichiorul, se amesteca bine si se pune intr-o tava potrivita, tapetata cu unt si faina.Se da la cuptorul incins la 175-180 grade 40-45 minute, pana e rumena si trece testul scobitorii.
< Anterior | Urmator > |
---|