Reteta o am de aici. Am dat de aceasta reteta tot umbland pe site-uri si sincer, habar n-am daca asta-i reteta adevarata, de la mama ei de-acasa ori e doar o varianta. Oricum ar fi, noua ne-a placut tare mult!
Traducerea suna asa:
Ingrediente:
- 3 foi de piscoturi (eu am pus 3 straturi de piscoturi)
Pentru crema de vanilie:
- 500 ml lapte
- 4 galbenusuri
- 150 g zahar
- 800 g faina
- 1/2 baton vanilie
- coaja de lamaie
Pentru sirop:
- 250 ml apa
- 200 g zahar
- 100 ml rom
Pentru umplutura:
- 800 g miez de nuca
- 800 g stafide
- 100 - 150 ml rom
- 1 lingura de cacao
Pentru sirop de ciocolata:
- 150 g ciocolata bruta
- 250 g zahar
- 150 ml apa
- 100 ml rom
Pentru spuma:
- 600 ml frisca
Mod de preparare:
Galbenusurile se freaca cu zaharul:
Pentru crema de vanilie, se fierbe laptele cu o bucatica de coaja de lamaie si cu baton vanilie (eu am pus esenta de vanilie, ca n-aveam baton), apoi lasam putin sa se raceasca:
Adaugam faina peste ouale batute cu zahar:
Pentru sirop se fierbe apa, se topeste zaharul, se scoate de pe foc. Cand s-a racit putin, se adauga romul:
Pentru siropul de ciocolata, se sfarama ciocolata, se pune in apa, se pune zaharul, romul apoi in aburi se amesteca pana se dizolva si devine solutia neteda. Se lasa sa sa raceasca.
Pentru umplutura se macina nucile, iar stafidele se inmoaie in rom (apoi se amesteca putin):
Luam prima foaie de tort, stropim cu siropul, se unge cu o parte din crema, presaram cu nuci si cu stafide scoase si scurse de rom:
Detaliu cu stafide si nuci:
Se pune a doua foaie de tort. Iar punem sirop, crema, nuci, stafide. Punem a 3-a foaie de tort, stropim cu siropul ramas si presaram cu cacao (eu n-am mai presarat):
Se impacheteaza in folie de aluminium si se pune in frigider pentru o jumatate de zi. A doua zi cu ajutorul unei linguri se ia din tort si se formeaza galuste care se pun in cateva farfurii mici sub forma de gramezi. Stropim cu siropul de ciocolata rece, apoi se orneaza cu frisca:
Alt unghi:
Detaliu:
Alt detaliu:
Pofta buna!
< Anterior | Urmator > |
---|