Tarta rustica cu piersici

Reteta culinara » Retete dulciuri » Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici

Tarta_rustica_cu_piersici_1

 Eu n-am mancat piersici mai bune decat cele pe care le-am cules cu mana mea de pe creanga. Si ce poate fi mai bun decat aceste fructe auriu-rosiatice invelite intr-o manta de aluat fraged?


Pentru aluat fraged:

  • 250 g faina 00
  • 125 g zahar
  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 varf de cutit praf de copt


Pentru umplutura:


  • 700-800 g piersici tari
  • 2-3 linguri zahar
  • eventual coaja de lamaie/limes
  • + 1 galbenus pentru uns


Faina se amesteca cu zaharul, praful de copt si sarea. Se adauga untul si de amesteca cu degetele pana se ajunge la consistenta unor firimituri de paine. Se adauga oul batut in prealabil si se amesteca pana se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie si se da la frigider cel putin 30 minute.Piersicile se spala bine pentru a se indeparta puful, apoi se taie felii de pe sambure.Se amesteca cu 2 linguri de zahar (am pus brun) si eventual coaja de lamaie sau limes.Aluatul se intinde intr-un disc cu diametrul de 40 cm, apoi se pune pe o foaie de hartie de copt, se gaureste in centru cu furculita.Piersicile se aseaza in mijloc, iar marginile aluatului se aduc peste ele.Se ung marginile tartei cu galbenus batut si daca se doreste se presara cu putin zahar brun.Se da la cuptor la 180 grade 40 -50 minute, pana se aureste bine.

Adauga comentariu la reteta - Tarta rustica cu piersici


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Cartofi cu conopida si branza
Muffins cu usturoi si ierburi
Paine rasucita cu crema de branza
Kunefe (cataif)
Muschiulet de porc cu susan
Supa de rosii
Tarta cu mere
Pateuri cu ciuperci
Lasagne cu spanac si branza chevre
Sirop de citrice
Spaghetti integrale cu leurda si rosii
Placinta  cu pui, spanac si branza
Ciorba de salata
Chiftelute
Pachetele cu porumb si branza