Tort de ciocolata

Reteta culinara » Retete dulciuri » Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Tort_de_ciocolata_cu_menta

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 100 gr cacao
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt


Optional: frisca, nuci, fructe glasate, ciocolata baton cu menta, stafide, ulei de pepermint/sirop de menta.

Se fierb 50 gr cacao cu 100 gr zahar si 100 ml apa, pina se leaga, si se da la rece. Atentie: se amesteca tot timpul, ca are tendinta de a se lipi si afuma. Se freaca 200 gr unt cu 200 gr zahar si 50 gr cacao, in robot pe treapta cea mai mica, circa 20 min. Se adauga pe rind galbenusurile, apoi siropul racit. Compozitia aceasta se imparte in 2 parti inegale, 2/3 pentru crema si 1/3 pentru blat.

In partea mica se adauga 2 linguri de faina, si albusurile batute spuma, prin impaturiri repetate. Aceasta compozitie se coace la foc potrivit 180-200 C pentru circa 25 min, neaparat in forma tapetata cu pergament. Cind e coapta (se face proba cu scobitoarea) se scoate din forma, se raceste pe suport. In partea mare a compozitiei, optional, se topeste batonul de ciocolata, se incorporeaza usor, se adauga frisca, nuci, stafide sau ce va mai place. Cind blatul e racit se orneaza cu crema, rezultata.

 

Tort_de_ciocolata_cu_menta2

Adauga comentariu la reteta - Tort de ciocolata


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Supa cu turnatei
Snitzel de vita cu crusta de ierburi aromate
Chicken Bryan
Lasagne cu spanac si branza chevre
Paine rapida fara drojdie
Chec negru
Pasta de leustean
Chiftelute de calamari
Sarmale fara carne
Islere
Tort din alune de copac
Ardei umpluti
Drob de pui
Somon salbatic cu crusta de brinza
Pateuri cu ciuperci