Tort de ciocolata cu crema de cocos

Reteta culinara » Retete dulciuri » Tort de ciocolata cu crema de cocos

Tort de ciocolata cu crema de cocos

Kokoskuchen_10

 

Blat:

  • 6 oua (300 g)
  • 130 g faina
  • 10 g praf de copt fara phosphat
  • 20 g cacao dark(Sarotti)
  • 1 zahar cu vanilie
  • 100 g zahar


Am pus ouale împreuna cu zaharul si zaharul vanilat în KA,si le-am mixat pîna am obtinut o spuma frumoasa si stabila.Amamestecat faina cu praful de copt si cacaua,si îm încorporat-o la spuma de oua tot cu robotul pe treapta 1.Am turnat amesteacul într-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina,si am dat-o  în cuptorul preîncalzit la 170-180°C timp de 25 minute.(Testati cu scobitorul,ca nu toate tavile coc la fel)Am folosit forma rotunda cu perete detasabil si diametrul de 28 cm,si am pus fundul cu inimioare.Am lasat blatul la racit pe un gratar.Cînd a fost rece complet,l-am taiat în doua felii.Am însiropat ambele felii de blat cu un sirop facut din ceva apa,zahar si vanilie.Dupa ce am însiropat primul blat,am folosit un inel pentru montat.
Am pus crema si am acoperit cu celalalt blat însiropat si am apasat usor cu palma.


Crema:

  • 150 g cocos proaspat
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smîntîna de frisca
  • 100 ml lapte de cocos din nuca
  • 30 g unt nesarat
  • 40 g amidon de porumb(Gustin)

Crema este simpla.Am prelucrat nuca de cocos ca aici : http://artaculinara.com/retete-dulciuri-cu-imagini/622-inghetata-de-cocos .Am facut doua gaurele cu masina de gaurit,am scurs sucul,am spart nuca de tot,am separat miezul de coaja.Pielita maronie de pe miez am curatat-o cu curatatorul de cartofi.Am taiat cocosul cubulete,si l-am pus în blenderul KA împreuna cu lapte si zahar.Am macinat fin,si am lasat o ora sa se îmbine aroma cocosului cu laptele.Apoi am turnat amestecul într-o cratita,am adaugat smîntîna si laptele de cocos.Am presarat amidonul în lichidul înca rece,am amestecat bine cu telul si am dat drumul la foc lejer(treapta 3 din 9).Cînd începe sa fiarba(usor)se îngroasa rapid.Se mai amesteca de doua tre ori,si se îndeparteaza oala de pe foc.Se adauga untul moale,se amesteca cu telul si se lasa putin la racorit.Cu aceasta crema se umple foile.Se lasa cîteva ore la rece/în frigider dupa care se decoreaza dupa plac.Eu am facut o glazura din ciocolata Milka topita si amestecata cu o lingura de ulei de cocos.

Adauga comentariu la reteta - Tort de ciocolata cu crema de cocos


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Brezel (covrigi nemtesti)
Drob de miel
Varza rosie cu mar
Dulceata de portocale cu ciocolata
Friptura de miel in slowcooker
Piept de pui afumat
Lasagne cu spanac si branza chevre
Salata de mango
Spaghetti integrale cu leurda si rosii
Aperitiv cu branza brie la cuptor
Vanilla Club
Vinete umplute
Poularde au vin (à la Jurassiene)
Prosciutto di Parma e melone
Placinta cu branza sarata