Aluatul de tortelele pentru 12 bucati
- 140 g faina
- 120 g unt
- 1 galbenus
- 20 g zahar brun
Se cerne faina intr-un castron.Se aduga untul,zaharul si galbenusul.Ingredientele se freaca cu virfurile degetelor pina se formeaza firmituri,apoi se framinta rapid un aluat moale.Se impacheteaza in folie transparenta si se da la frigider pentru 30 minute.Se imparte aluatul in 12.Se roleaza cercuri pe masa de lucru usor infainata,sau intre 2 foi de folie transparenta.Se imbraca adinciturile formei de muffins.Se lasa 20 minute in frigider la odihna.Torteletele se coc 10 minute in cuptorul preincalzit la 190-200°C.Nu va speriati ca se lasa in jos,asa trebuie.Se lasa in forma de muffins la racit.Se umple torteletele cu crema Toffee.
Crema Toffee
(aici reteta: http://artaculinara.com/dulciuri-cu-imagini/525-crema-toffee )
- 2 linguri sirop de artar
- 180 ml smintina de frisca
- 140 g zahar brun
- 6 linguri apa
Decor
- 12 felii de banana
- 12 zmeurici
- zeama de lamiie pentru stropit bananele
Tipsuri:
Cine doreste poate umple aceste tortelete cu crema toffee ,in care s-au adaugat bucati groabe de nuci/alune prajite.
Sau amestec de nuci si alune prajite.Pecan cu alune da o combinatie super!
Eu am pus cite o felie de banana data prin zeama de lamiie(sa nu oxideze) si o zmeurica.
< Anterior | Urmator > |
---|