
Pentru nostalgici ...si nu numai...o reteta care-mi aduce aminte de copilarie.
Ingrediente:
- 200 gr piscoturi
- 2-3 linguri de zahar
- 150 gr faina
- 3 oua + 1 ou pt uns
- un strop de sare
- un strop de scortisoara + inca un pic pentru glazat - aici depinde de gustul fiecaruia

se zdrobesc piscoturile

se adauga ouale, zaharul, faina,

si se omogenizeaza totul, si in final va rezulta acest amestec...

se scoate compozitia pe masa neinfainata...la mine a fost ok, si se formeaza bastonase de marime medie

pe care apoi, le ungem cu un galbenuis batut cu putin lapte

le tavalim prin zahar si scortisoara

le asezam pe hartia de copt, eu nu am uns cu ulei si nu s-au prins

Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius pentru cel mult 12-15 min.
Se tin in punga de nailon...
consistenta - exact a turtei dulci...nimic in comun cu cornuletele sau alte aluaturi sfarmicioase. Se mananca cu incredere, cu lapte , simple , sau cu cafea.

POFTA BUNA!
| < Anterior | Urmator > |
|---|















