Um Ali - budinca egipteana din paine

Reteta culinara » Retete dulciuri » Um Ali - budinca egipteana din paine

Um Ali - budinca egipteana din paine

01-460

Um Ali este versiunea egipteana pt budinca din paine, iar in traducere inseamna “Mama lui Ali”. Este un desert care merge in serile mai friguroase si este usor si repede de preparat. Nu dau cantitati, fiecare isi pune ingredientele dupa preferinta si nr de persoane

Ingrediente:
Foietaj sau croissant simplu
Lapte
Smantana
Zahar
Nuca de cocos
Stafide
Zahar vanilat/vanilie
Scortisoara (optional)
Migdale, alune de padure fara coaja, prajite si tocate marunt
(eu nu am pus)

02-460

Se coace foietajul, l-am taiat in patratele ca sa il pot rupe mai usor

03-460

04-460

Se amesteca smantana cu o parte din zahar

05-460

Dupe ce se raceste foietajul, se rupe bucatele si se pune in vasul/vasele pt cuptor

06-460

Se adauga stafidele, nuca de cocos, migdalele, alunele de padure, vanilia si zahar dupa gust.

07-460

Se toarna lapte in vase pana se acopera ingredientele

08-460

Se pune deasupra smantana amestecata cu zahar, eu am mai presarat zahar brun ca sa faca mai repede crusta ( nu am grill la aragazul asta)

09-460

Se baga la cuptor la temperatura medie, timp de 15-20 min, si 5 min la temp mare pt a face crusta ( sau se pune sub grill)

10-460

11-460

Se serveste calda.

POFTA BUNA !!

Reteta a fost preluata de AICI !

Adauga comentariu la reteta - Um Ali - budinca egipteana din paine


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Branza cu verdeturi
Beef Bourguignon - Julia Child
Omleta cu orez la cuptor
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Tort din alune de copac
Paine rasucita cu crema de branza
Frigarui de pui
Prajitura cu visine si ciocolata
Brezel (covrigi nemtesti)
Tort din albusuri
Chiftelute de urda in sos de rosii
Supa de chimen
Pate Brisee
Spaghetti integrale cu leurda si rosii
Supa de gulii