Bulion de rosii

Bulion de rosii

Bulion_de_rosii_10

 

Ingrediente:

  • rosii,coapte bine
  • ardei
  • citeva tije de telina+frunze
  • sare (fac.)
  • zahar (fac.)

Am primit rosii bune de la mama.Rosii mari,coapte foarte bine,moi,carnoase,nu foarte zemoase,si cu putine seminte.Ideale pentru bulion.Am mincat noi pina nu am mai putut,si pentru ca au mai ramas destule si nu mai putem minca,am decis sa fac olecuta de bulion.Nu sint foarte aratoase,dar nestropite...cit se poate de bio!Ingredientele nu-s cintarite.Bulionul se face in functie de gust.Se poate face doar din rosii,sau se poate adauga diferite condimente,verdeata,foi de dafin,ce va place.Mie mi-l place cu ingredientele pe care le-am scris mai sus.Se spala rosiile.Se taie bucati,se indeparteaza verdele.Daca le treceti prin accesoriu de la KA,nu e nevoie.Accesoriu de stors fructe si indepartat pielite si seminte/simburi,functioneaza impreuna cu o parte din masina de tocat carne(accesoriu KA)Ador aroma de ardei si telina in bulion,asa ca le-am spalat,si le-am pus impreuna cu sucul de rosii la fiert pe foc moderat.Cind si cind am invirtit.Pe foc cu flacari,ma gindesc ca trebuie invirtite mai des.Se fierbe pina scade aproximativ jumatate.Cind am considerat ca mai are de fiert vreo jumatate de ora,am pus sticlele (folosesc numai sticle de sticla) proaspat spalate,cu gura in jos intr-un vas termorezistent,si am dat drumul cuprorului la 200°C .Am introdus vasul cu sticle,si din momentul in care temperatura cuptorului atinge 200°C am lasat aproximativ un sfert de ora la sterilizat.Înainte cu 5 minute de a trage bulionul de pe foc,am scos ardeiul si telina,apoi am pus putin zahar si sare dupa gust.Daca nu doriti,nu e nevoie.,inse adaugati-le NEAPARAT la sfirsit.Sarea,chiar si zaharul puse de la inceput,pot schimba culoarea bulionului,daca este fiert prea mult.Am turnat bulionul fierbinte in sticlele fierbinti,prin pilnie.Aveti grija sa nu va ardeti.Eu lucrez cu un cleste de bucatarie din lemn.
Puteti si cu un prosop,sau manusa de bucatarie(pentru scos tavile din cuptor,de ex.Cit sint inca fierbinte,dar nu sa arda,se acopera giturile sticlelor cu celofan sau folie alimentara,de buna calitate.Cea subtire se inmoaie pe sticla.Aia mai tare videaza cu sticla.Le-am acoperit bine cu prosoape si cu o perna,asa se pastreaza pina se racesc complet.Dupa ce-s reci,se taie bucatele de hirtie(cea mai buna aia de de copt,pentru ca este rezistenta si nu o poate intepa eventualele insecte interesate)si se pune peste celofan,apoi se leaga cu sfoara,sau gumitele alea speciale...sau ce aveti.Cum eu nu aveam ce face,le-am decupat si hirtie decorativa.Fiert bine,bulionul,si pus in sticle fierbinti si sterilizate cum v-am spus mai sus apoi pastrat la intuneric in camara,tine foarte mult timp.Fara niciun conservant,chiar si fara pic de sare sau zahar!Inainte de folosire scutura-ti sticla.Dupa ce este desfacut,se pastreaza in frigider.

Adauga comentariu la reteta - Bulion de rosii


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Faguri cu forma
Supa de gulii
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Pulpe de rata cu bere si stafide
Inghetata prajita
Snitzel de vita cu crusta de ierburi aromate
Pateuri
Gogosele din flori de dovleac
Bors de iarna cu afumatura
Placinta cu branza sarata
Prajitura cu ciocolata, cocos si visine
Somon salbatic cu crusta de brinza
Spinach and Feta Quesadilla
Rulada de omleta
Prajitura cu zmeura si pomelo