Compot de rubarba

Reteta culinara » Retete conserve, muraturi » Compot de rubarba

Compot de rubarba

compot_de_rubarba_1

Am vazut ca iubitoarele de rubarba s-au dedat la facut dulceturi. Fetelor, dulceata ca dulceata, dar TREBUIE sa incercati compotul, altfel nu stiti ce pierdeti, pe cuvant!Am cules azi rubarba din gradina, am filat-o, am taiat-o bete si-am cantarit-o, rezultatul: fix 1,5 kg.Am facut un sirop din 1,5 l apa si 1/2 kg zahar, fiert cu un baton de vanilie caruia i-am scos si semintele. Am mai adaugat 200 ml vin de coacaze, sa-i dea o culoare rozalie si un plus de aroma (puteti pune vin rosu). Am lasat siropul la racit.Am asezat rubarba cruda in borcane (10) si-am turnat peste ea siropul caldut (atentie! nu fierbinte), lasand spatiu de un deget in borcan.Am insurubat capacele si am pus borcanele intr-o oala cu apa ce fierbea, pe fundul careia am pus o carpa. Am sterilizat astfel borcanele 25 minute la foc mediu, apoi le-am scos si le-am asezat intre paturi pana s-au racit.

Adauga comentariu la reteta - Compot de rubarba


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Salata de fasole cu ton
Supa de pui - rapida
Tort din alune de copac
Piept de pui simplissime
Dovlecei cu patrunjel si usturoi
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Snitel de vita cu crusta de ierburi aromate
Ciorba de salata
Tortelete cu crema Toffee
Supa Imperiala
Friptura de vitel in ulei
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Cranberry Muffins
Pulpe de rata cu bere si stafide
Aripioare crocantoase (stil KFC)