Am vazut ca iubitoarele de rubarba s-au dedat la facut dulceturi. Fetelor, dulceata ca dulceata, dar TREBUIE sa incercati compotul, altfel nu stiti ce pierdeti, pe cuvant!Am cules azi rubarba din gradina, am filat-o, am taiat-o bete si-am cantarit-o, rezultatul: fix 1,5 kg.Am facut un sirop din 1,5 l apa si 1/2 kg zahar, fiert cu un baton de vanilie caruia i-am scos si semintele. Am mai adaugat 200 ml vin de coacaze, sa-i dea o culoare rozalie si un plus de aroma (puteti pune vin rosu). Am lasat siropul la racit.Am asezat rubarba cruda in borcane (10) si-am turnat peste ea siropul caldut (atentie! nu fierbinte), lasand spatiu de un deget in borcan.Am insurubat capacele si am pus borcanele intr-o oala cu apa ce fierbea, pe fundul careia am pus o carpa. Am sterilizat astfel borcanele 25 minute la foc mediu, apoi le-am scos si le-am asezat intre paturi pana s-au racit.
< Anterior | Urmator > |
---|