Compot de rubarba

Reteta culinara » Retete conserve, muraturi » Compot de rubarba

Compot de rubarba

compot_de_rubarba_1

Am vazut ca iubitoarele de rubarba s-au dedat la facut dulceturi. Fetelor, dulceata ca dulceata, dar TREBUIE sa incercati compotul, altfel nu stiti ce pierdeti, pe cuvant!Am cules azi rubarba din gradina, am filat-o, am taiat-o bete si-am cantarit-o, rezultatul: fix 1,5 kg.Am facut un sirop din 1,5 l apa si 1/2 kg zahar, fiert cu un baton de vanilie caruia i-am scos si semintele. Am mai adaugat 200 ml vin de coacaze, sa-i dea o culoare rozalie si un plus de aroma (puteti pune vin rosu). Am lasat siropul la racit.Am asezat rubarba cruda in borcane (10) si-am turnat peste ea siropul caldut (atentie! nu fierbinte), lasand spatiu de un deget in borcan.Am insurubat capacele si am pus borcanele intr-o oala cu apa ce fierbea, pe fundul careia am pus o carpa. Am sterilizat astfel borcanele 25 minute la foc mediu, apoi le-am scos si le-am asezat intre paturi pana s-au racit.

Adauga comentariu la reteta - Compot de rubarba


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Ciocanele de pui cu varza
Pui umplut cu telina si morcovi
Supa de pasare cu fructe goji
Salata de vara cu mozzarella
Fettuccine cu ton si rosii
Aperitiv in foi de napolitana
Tarta rustica cu piersici
Tarte Flambée
Pateu din ficat de porc
Pasca cu branza dulce
Baton de vanilie
Prajitura cu visine si ciocolata
Chutney de prune
Dovlecei cu patrunjel si usturoi