Compot de rubarba

Reteta culinara » Retete conserve, muraturi » Compot de rubarba

Compot de rubarba

compot_de_rubarba_1

Am vazut ca iubitoarele de rubarba s-au dedat la facut dulceturi. Fetelor, dulceata ca dulceata, dar TREBUIE sa incercati compotul, altfel nu stiti ce pierdeti, pe cuvant!Am cules azi rubarba din gradina, am filat-o, am taiat-o bete si-am cantarit-o, rezultatul: fix 1,5 kg.Am facut un sirop din 1,5 l apa si 1/2 kg zahar, fiert cu un baton de vanilie caruia i-am scos si semintele. Am mai adaugat 200 ml vin de coacaze, sa-i dea o culoare rozalie si un plus de aroma (puteti pune vin rosu). Am lasat siropul la racit.Am asezat rubarba cruda in borcane (10) si-am turnat peste ea siropul caldut (atentie! nu fierbinte), lasand spatiu de un deget in borcan.Am insurubat capacele si am pus borcanele intr-o oala cu apa ce fierbea, pe fundul careia am pus o carpa. Am sterilizat astfel borcanele 25 minute la foc mediu, apoi le-am scos si le-am asezat intre paturi pana s-au racit.

Adauga comentariu la reteta - Compot de rubarba


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Aperitiv cu branza brie la cuptor
Crap la cuptor (pe gratar)
Agliata Verde
Paste de spanac cu calamari si rosii
Pui umplut cu telina si morcovi
Bulete cu cascaval la cuptor
Bulete din ciupercute
Sandwich Cake cu somon si spanac (Smörgåstårta)
Friptura de miel in slowcooker
Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati
Tarta cu vinete
Vinete umplute
Snitzel de vita cu crusta de ierburi aromate
Dulceata de rubarba
Tort Krantz