Dulceata de pere

Dulceata de pere

 

Attached Image

Ingrediente:


1 kg pere
700 zahar
zeama de la o lamiie


Photobucket

Spalam perele,le taiem in patru,apoi indepartam casuta de simburi.

Photobucket

Pe masura ce am feliat,2-3 sferturi, am adaugat feliutele in vas,le-am pensulat imediat cu ceva zeama de lamiie,
dupa care am presrat citeva linguri de zahar.

Photobucket
Am alternat asa mai departe pina am terminat, incheind cu stratul de zahar.
Le-am lasat asa peste nopate/aproximativ 24 de ore.

Photobucket

Pina a doua zi lasa foarte mult sirop.

 

Photobucket



Le-am pus la fiert pe foc lejer,timp de 45 minute, in care am amestecat din cind in cind.

Ultimul sfert de ora,le-am lasat sa fiarba la foc mai puternic.
In total a fiert o ora.
(Este bine sa alegeti un vas inalt,deoarece la foc puternic, siropul se ridica clocotind in clabuci )

Photobucket

Se toarna fierbinte in borcanele sterilizate, si se intorc cu capacul in jos 10-15 minute.

Photobucket

Photobucket

Attached Image
Paula,multumesc mult pentru reteta.Simpla si delicioasa.Fara tine nu as fi facut niciodata o dulceata din pere...si as fi avut de pierdut!
  

Adauga comentariu la reteta - Dulceata de pere


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Compot de rubarba
Spaghetti integrale cu leurda si rosii
Paine pictata
Fursecuri cu gem
Spaghetti Carbonara
Tort cu mere si nuci
Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Castraveti cu maioneza de avocado
Gratin de broccoli si conopida
Aperitiv cu branza brie la cuptor
Rulada de ciuperci
Varza rosie cu mar
Rulada de pui
Covrigi
Tiramisu de capsuni si cocos