1 kg zmeura
1 kg zahar cu pectina( GelierZucker 1 : 1 Dr Oetker )
1 lamiie
Um mod simplu de a prepara marmelade,jeleuri,gemuri,este cel de a le preparara cu acest zahar.
Exista mai multe variante 1:1 ,1:2 , 1:3..
Eu folosesc pe 1:1 ,ceea ce inseamna o parte fructe - o parte zahar ,adica atit zaharul cit si fructele in cantitate egala.
Celelalte feluri de zahar cu pectina 1:2 sau 1:3 contin si o cantitate considerabila de conservanti,de aceea il prefer pe asta,care contine doar zahar,pectina extrasa din fructe si lamiie.
Am cules zmeura,pe care am spalat-o in citeva ape apoi am controlat bucata cu bucata,pentru a evita insectele care-si fac ascunzis prin ele :)
(am gasit cite o furnica,doua lichernite,si citiva mini paianjeni :P )
Dupa ce zmeura a stat putin la scurs intr-o sita,am pus-o intr-un castron,
alternind un rind de zahar,unul de zmeura.
Nu am amestecat cu lingura ci doar prin scuturarea castronuli.
in timp ce tot scuturam de castron,am adaugat si zeama de la jumatate de lamiie.
Cind zaharul s-a topit cit de cit, am pus toata compozitia intr-o oala destul de inalta, (neaparat inalta,marmelada se umfla la fiert) impreuna cu cealalta jumatate de lamiie taiata felii.
Am amestecat doar usor,la foc iute(nu la maxim).
Se fierbe maxim 4 minute, minutele fiind numarate din momentul in care incepe a clocoti usor. Nu lasati mai mult de 4 minute!
Se toarna fierbinte in borcane sterilizate,care se intorc cu capacul in jos
timp de 10 minute,dupa care se intorc.
Are o aromaaaaaaa!
Cui nu i-o place cu simburei,o poate strecura fara probleme.
Este foarte lichida.Se ingroasa dupa racire.
< Anterior | Urmator > |
---|