Sirop de citrice

Sirop de citrice

sirop_de_citrice_13

Ingrediente:

  • 2 lamii
  • 2 lime
  • 1 grapefruit
  • 5 portocale tarocco*
  • 5 portocale moro*
  • 1 portocala (portocalie)
  • 400 ml apa
  • 1,5 kg zahar

 

*Portocalele tarocco si moro sint varietati mai roscovane(blood orange)


Toate fructele sint bio,nu sint mari,si nici  foarte aspectuase, dar foaaarte bunesi zemoase.
Spalam fructele.Le taiem in jumatate si le stoarcem.
Am obtinut 1 Litru de suc. Pastram cojile/sau cel putin o parte din ele.(Se pot pastra toate,si confia-fiind bio)

Fierbem apa cu zaharul,aproximativ 20-25 minute.
Taiem fisii subtiri(curatatorul de cartofi,merge bine) din coaja,cu cit mai putin alb.
Dupa ce a fiert siropul,adaugam cojile si mai lasam 5-10 minute la fiert pe foc domol.
Mie imi place ca aroma de coaja sa fie discreta,asa ca nu am pus foarte multa .
Turnam sucul de citrice,si mai lasam sa traga un clocot scurt de 5 minute, dupa care strecuram/filtram siropul,si il turnam in sticle curate(sterilizate/dezinfectate prin fierbere)
Siropul nu este foarte gros cit este cald,dar se ingroasa dupa racirea completa.
Este destul de concentrat,aromat si dulce.Are o aroma superba! Au iesit 3 sticle de 700 ml. Se pastreaza la rece si se fereste de lumina.

Adauga comentariu la reteta - Sirop de citrice


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tarta cu crème brûlé
Aripioare crocantoase (stil KFC)
Chiftele din legume
Frigarui de pui
Bulion de rosii
Aperitiv cu branza brie la cuptor
Varza rosie cu mar
Cornuri cu unt
Tort din albusuri
Supa de dovleac cu gorgonzola
Cheesecake cu rosii si busuioc
Muffins cu usturoi si ierburi
Compot de rubarba
Prajitura cu mere si brinza
Saratele