Sirop de citrice

Sirop de citrice

sirop_de_citrice_13

Ingrediente:

  • 2 lamii
  • 2 lime
  • 1 grapefruit
  • 5 portocale tarocco*
  • 5 portocale moro*
  • 1 portocala (portocalie)
  • 400 ml apa
  • 1,5 kg zahar

 

*Portocalele tarocco si moro sint varietati mai roscovane(blood orange)


Toate fructele sint bio,nu sint mari,si nici  foarte aspectuase, dar foaaarte bunesi zemoase.
Spalam fructele.Le taiem in jumatate si le stoarcem.
Am obtinut 1 Litru de suc. Pastram cojile/sau cel putin o parte din ele.(Se pot pastra toate,si confia-fiind bio)

Fierbem apa cu zaharul,aproximativ 20-25 minute.
Taiem fisii subtiri(curatatorul de cartofi,merge bine) din coaja,cu cit mai putin alb.
Dupa ce a fiert siropul,adaugam cojile si mai lasam 5-10 minute la fiert pe foc domol.
Mie imi place ca aroma de coaja sa fie discreta,asa ca nu am pus foarte multa .
Turnam sucul de citrice,si mai lasam sa traga un clocot scurt de 5 minute, dupa care strecuram/filtram siropul,si il turnam in sticle curate(sterilizate/dezinfectate prin fierbere)
Siropul nu este foarte gros cit este cald,dar se ingroasa dupa racirea completa.
Este destul de concentrat,aromat si dulce.Are o aroma superba! Au iesit 3 sticle de 700 ml. Se pastreaza la rece si se fereste de lumina.

Adauga comentariu la reteta - Sirop de citrice


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizeaz─â

Retete

Retete culinare cu imagini

Bulete din ciupercute
Friptura de curcan cu mere
Ardei umpluti cu legume
Prajitura cu gutui si branza
Pui la cuptor
Ghiveci de orez cu legume
Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati
Beef Bourguignon - Julia Child
Carne de miel in stil mongolez
Aripi de curcan tandoori
Galuste de dovlecei cu sos de sofran
Ardei umpluti,mai altfel
Poularde au vin (à la Jurassiene)
Chifle umplute si mozzarella cu rosii la cuptor
Chiftelute de calamari