Sirop de citrice

Sirop de citrice

sirop_de_citrice_13

Ingrediente:

  • 2 lamii
  • 2 lime
  • 1 grapefruit
  • 5 portocale tarocco*
  • 5 portocale moro*
  • 1 portocala (portocalie)
  • 400 ml apa
  • 1,5 kg zahar

 

*Portocalele tarocco si moro sint varietati mai roscovane(blood orange)


Toate fructele sint bio,nu sint mari,si nici  foarte aspectuase, dar foaaarte bunesi zemoase.
Spalam fructele.Le taiem in jumatate si le stoarcem.
Am obtinut 1 Litru de suc. Pastram cojile/sau cel putin o parte din ele.(Se pot pastra toate,si confia-fiind bio)

Fierbem apa cu zaharul,aproximativ 20-25 minute.
Taiem fisii subtiri(curatatorul de cartofi,merge bine) din coaja,cu cit mai putin alb.
Dupa ce a fiert siropul,adaugam cojile si mai lasam 5-10 minute la fiert pe foc domol.
Mie imi place ca aroma de coaja sa fie discreta,asa ca nu am pus foarte multa .
Turnam sucul de citrice,si mai lasam sa traga un clocot scurt de 5 minute, dupa care strecuram/filtram siropul,si il turnam in sticle curate(sterilizate/dezinfectate prin fierbere)
Siropul nu este foarte gros cit este cald,dar se ingroasa dupa racirea completa.
Este destul de concentrat,aromat si dulce.Are o aroma superba! Au iesit 3 sticle de 700 ml. Se pastreaza la rece si se fereste de lumina.

Adauga comentariu la reteta - Sirop de citrice


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizeaz─â

Retete

Retete culinare cu imagini

Aripi de curcan tandoori
Chiftelute de urda in sos de rosii
Chec cu ficat
Paine cu iaurt
Fursecuri simple
Supa Imperiala
Cheesecake cu rosii si busuioc
Salata de vara cu mozzarella
Rosii umplute cu orez
Melcisori de pizza
Ciocolata
Risotto cu broccoli si kaiser
Painea tigru
Prajitura  cu mac
Branza cu verdeturi