Antricot cu sos de piper verde

Reteta culinara » Retete fripturi » Antricot cu sos de piper verde

Antricot cu sos de piper verde

antricot_cu_sos_de_piper_9

Reteta,o am de la KikenHana.

Ingrediente pentru sos:

  • 150 ml vin alb sec
  • 2 linguri cognac
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura piper verde din borcan
  • 200 ml smantana de frisca
  • patrunjel tocat
  • sare

 

 

Vinul se fierbe impreuna cu cognacul timp de 10 minute pe foc mic.
Adaugam smantana,si mai lasam 10 minute la fiert pe foc mic,dupa care adaugam lingurita de mustar si amestecam bine cu telul.Adaugam piperul verde,amestecam si degustam.Saram.In final se adauga patrunjelul verde tocat.Se pastreaza cald,pana preparam antricotul.

Carnea:

  • 3 felii antricot maturat in vid,cel putin 14 zile
  • condimente dupa gust
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de unt
  • sare
  • piper


Scoatem antricotul din frigider cu jumatate de ora inainte de a fi preparat.E bine sa ajunga la temperatura camerei.Se prajeste mai bine(nu raceste uleiul).Condimentam feliile de carne.
Topim untul impreuna cu uleiul de masline.Cand este incins,adaugam feliile de antricot si le prajim 3 minute pe o parrte si 3 pe cealalta.Se scot din tigaie,si se lasa 5 minute la odihna.
Se servesc cu sosul de piper,eventual acompaniate de cartofi copti.

Delicios!

Adauga comentariu la reteta - Antricot cu sos de piper verde


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Kunefe (cataif)
Chicken Bryan
Vegeta de casa
Tort de portocale
Covrigi
Chec de carne
Gugelhupf cu marmelada
Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Bulion de rosii
Cheesecake cu rosii si busuioc
Salata de cartofi cu ton
Maultaschen cu sos de rosii
Mancarica de gulas
Pateuri rapide
Agliata Verde