Reteta,o am de la KikenHana.
Ingrediente pentru sos:
- 150 ml vin alb sec
- 2 linguri cognac
- 1 lingurita mustar
- 1 lingura piper verde din borcan
- 200 ml smantana de frisca
- patrunjel tocat
- sare
Â
Â
Vinul se fierbe impreuna cu cognacul timp de 10 minute pe foc mic.
Adaugam smantana,si mai lasam 10 minute la fiert pe foc mic,dupa care adaugam lingurita de mustar si amestecam bine cu telul.Adaugam piperul verde,amestecam si degustam.Saram.In final se adauga patrunjelul verde tocat.Se pastreaza cald,pana preparam antricotul.
Carnea:
- 3 felii antricot maturat in vid,cel putin 14 zile
- condimente dupa gust
- 2-3 linguri ulei de masline
- 2 linguri de unt
- sare
- piper
Scoatem antricotul din frigider cu jumatate de ora inainte de a fi preparat.E bine sa ajunga la temperatura camerei.Se prajeste mai bine(nu raceste uleiul).Condimentam feliile de carne.
Topim untul impreuna cu uleiul de masline.Cand este incins,adaugam feliile de antricot si le prajim 3 minute pe o parrte si 3 pe cealalta.Se scot din tigaie,si se lasa 5 minute la odihna.
Se servesc cu sosul de piper,eventual acompaniate de cartofi copti.
Delicios!
< Anterior | Urmator > |
---|