Acest tip de aripioare nu-s dietetice si nici sanatoase, dar decat sa le mancam in oras, facute cine stie cum, mai bine le facem noi acasa.
Avem nevoie de:
- aripioare de pui
- ulei pentru prajit
- faina alba
- pesmet
- ou pentru impanatura
- sare (sau condiment pentru pui)
- piper
- boia dulce / boia iute (paprica).
Asa arata aripioarele mele (dupa ce le-am tinut in apa rece sa iasa sangele din ele):
Le-am impartit in 2 (taindu-le la imbinare) obtinand astfel un ciocanel si o aripioara; saram, piperam:
Le-am prajit in tigaie, cu capac doar atat cat sa devina aurii:
Asa arata gata ''aurite'':
Pregatim pesmetul cu ce condimente vrem sa adaugam, faina alba si oua batute:
Procedam astfel: se dau intai prin faina, apoi prin ou si apoi prin pesmetul condimentat:
Si din nou prin ou si pesmet (dubla impanatura) asa arata gata de prajit:
Prajim in ulei mult si incins ca la gogosi, nu multe deodata (scuzati tuciul):
Scoatem pe servetele absorbante:
Iata una din portii,
Noi am servit cu un sote de mazare si salata verde, dar merg si cu cartofi prajiti si sos picant.
< Anterior | Urmator > |
---|