Aripioare prajite in crusta

Reteta culinara » Retete fripturi » Aripioare prajite in crusta

Aripioare prajite in crusta

Aripioare_prajite_in_crusta_1

 

Ma numar printre cei multi care nu pot rezista in fata unor aripioare aurii. De-a lungul timpului am incercat mai multe variante, dar m-am oprit in cele din urma la o reteta pe care am facut-o dupa indicatiile lui Alton Brown din episodul dedicat ”fried chicken” din emisiunea sa Good Eats. Dupa aceasta metoda puteti prepara diferite parti din pui luand in considerare, desigur, ca timpul de prajire va creste in functie de marimea lor.


Ingrediente:

  • aripioare de pui (sau ciocanele, pulpe, piept)
  • lapte batut
  • condimente (boia, piper, usturoi granulat, maghiran, sare)
  • faina
  • ulei pentru prajit

Aripioarele se curata, se spala si se pun intr-un vas. Se toarna lapte batut cat sa le cuprinda (pentru 32 de bucati am folosit 500 ml). Vasul se acopera cu folie si se da la frigider 12-24 ore, avand grija ca la jumatatea intervalului de timp sa le amestecam odata.

Aripioare_prajite_in_crusta_2

Inainte cu 1/2 ora de prajire se scot si se pun intr-o strecuratoare pentru a se elimina excesul de lapte batut. Aripioarele se pun apoi pe un gratar sub care ati pus o tava. Se amesteca 2 linguri boia (iute sau dulce) cu 2 linguri sare, 1 lingurita piper, 2 lingurite usturoi granulat, 1 lingurita maghiran uscat si pisat. Cu acest amestec se condimenteaza bine aripioarele pe ambele parti.

Aripioare_prajite_in_crusta_3


Se imbraca apoi in faina, se scutura excesul si se pun din nou pe gratar unde se lasa 2-3 minute inainte de prajire.

Aripioare_prajite_in_crusta_4

Se prajesc intr-o tigaie (preferabil cu peretii grosi / din fonta) cu ulei incins, cam 4 minute pe fiecare parte (cam 10-12 minute pentru bucatile mai mari – ciocanele, pulpe, piept). Uleiul nu trebuie sa le acopere complet, doar pana la jumatate, in acest fel crusta se va ”lipi” de jur-imprejurul carnii. Odata pusa carnea in tigaie se reduce flacara, pentru a avea o coacere uniforma. Daca focul e prea puternic carnea se va arde la suprafata si va ramane cruda in interior.

Aripioare_prajite_in_crusta_5


Cand se scot bucatile de carne nu se pun pe servete de hartie ci tot pe un gratar sub care ati asezat o farfurie unde se va aduna excesul de grasime.

Aripioare_prajite_in_crusta_6


Le servesc de obicei alaturi de cartofi copti la cuptor (de asta data alaturi de cartofii grazurati cu mustar) si sos de gorgonzola sau de usturoi, dar ele sunt bune oricum, calde sau reci.

Aripioare_prajite_in_crusta_7


In sectiune, cu sos de gorgonzola.

Aripioare_prajite_in_crusta_8

Adauga comentariu la reteta - Aripioare prajite in crusta


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Muffins cu dovleac(Butternut)
Somon salbatic in sos de vin cu marar
Bulion de rosii
Ciorba de salata
Prajitura cu visine si ciocolata
Chec negru
Chiftelute de carne
Batoane de cereale
Turta dulce din piscoturi
Melcisori de pizza
Supa cu turnatei
Pesto rosso
Somon salbatic cu crusta de brinza
Tort de nuci
Rulouri din piept de pui