Acum cativa ani am facut niste carnuri afumate, fierte in prealabil in moare de varza, apoi lasate la uscat si condimentate. Au fost cele mai bune afumaturi mancate-n viata mea! Asa ca.... am adus o sticla cu moare de-acasa si-am repetat, partial, isprava. Zic partial, pentru ca n-am afumat carnea - am bagat-o la cuptor.
Am cumparat 1 kg de ceafa de porc, pe care-am spalat-o bine:
Intr-o cratita mai mult inalta decat lata, am pus carnea si-am turnat moare, dar fara s-o acopar, apoi am lasat-o sa fiarba cam jumatate de ora (am si intors-o de vreo 2 ori):
Dupa ce s-a racit putin, am condimentat-o cu boia, piper, nucsoara:
Am pus carnea intr-o alta cratita, mai lata, apoi am condimentat-o cu usturoi, i-am infipt si cateva cuisoare, ceva tarhon si-am pus iar zeama de varza (ce ramasese de la fiert, plus ceva din sticla adusa de acasa):
Peste cratita am pus o folie de aluminiu si-am bagat-o la cuptor, pentru o ora:
Dupa o ora am scos folia si-am mai lasat inca vreo 30-40 de minute:
Am feliat carnea si-am servit-o cu orez fiert si sos de iaurt cu usturoi. Plus niste vin rosu!
Mai de-aproape:
Si mai de-aproape:
Eu am servit cu orez, peste care am presarat zeama si legume:
Am servit alaturi si niste muraturi (gogosari facuti de mama si castraveti cumparati):
Am facut piure de cartofi (cu unt, lapte si marar):
Gustul carnii fierte-n moare e demential! Zeama de varza fragezeste carnea si da o aroma deosebita!
In moare se pot fierbe cam toate produsele obtinute din porc: carne macra, piept, slanina ori toba, lebar, caltabosi.
< Anterior | Urmator > |
---|