Friptura de curcan cu mere

Reteta culinara » Retete fripturi » Friptura de curcan cu mere

Friptura de curcan cu mere

FriptCurcMere01

O reteta simpla, delicioasa, mai deosebita:

Ingrediente

  • 3 pulpe inferioare si una superioara de curcan (de Anul Nou noi punem un curcan intreg),
  • 2 mere mai acrisoare,
  • 1 pahar de coniac,
  • 2 lingurite de amestec de 5 condimente,
  • 3 crengute de rozmarin,
  • sare, piper,
  • ulei de masline


Cum se face

1. Cu o seara inainte se pregateste carnita de curcan: se spala, se usuca cu un servet de hartie, se sareaza, se pipereaza si se freaca cu amestecul de 5 condimente (eu incerc sa sarez si sa condimentez cat pot si sub pielea curcanunului), se stropeste cu putin ulei

2. Se curata merele de miez, se taie felii (in cazul in care puneti curcanul intreg, puneti unul sau doua mere intregi inauntru).

3. Intr-o punga solida, care nu curge, se pun bucatile de curcan impreuna cu coniacul, merele, rozmarinul si se sigileaza

FriptCurcMere02

4. Punem punga la frigider, intorcand-o din cand in cand astfel incat sa se patrunda de arome peste tot

FriptCurcMere03

5. A doua zi, varsam continutul pungii intr-o tava incapatoare, mai punem 1-2 cescute de apa, acoperim tava bine cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru o ora jumate la 180 de grade

FriptCurcMere04

6. Dupa o ora jumatate, scoatem folia de aluminiu si incepem operatiunea de stropire a fripturii. Cu o lingura luam sos din tava si il stropim bine peste tot, cam din 10 in 10 minute, astfel incat sa se rumeneasca bine

FriptCurcMere05

7. Cam dupa 30-40 de minute ar trebui sa fie gata, termometrul infipt in carnita mi-a zis ca e momentul sa opresc focul (temperatura interioara 90 de grade)

FriptCurcMere06

8. Si aici... gata de a fi mancat:

FriptCurcMere07

PS. Merele de la friptura pot fi trecute prin sita si rezulta un sos minunat.

 POFTA BUNA !


Adauga comentariu la reteta - Friptura de curcan cu mere


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Somon salbatic in sos de vin cu marar
Ciorba de rosii II
Tarta sarata din frunze de conopida
Capunti alla puttanesca
Rulada de pui intreg
Supa crema de ciuperci
Tort din alune de copac
Friptura de curcan cu mere
Roastbeef a la Jamie
Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Ciorba de salata
Painea tigru
Prajitura Lia
Fursecuri cu gem
Cornuri cu unt