O reteta simpla, delicioasa, mai deosebita:
Ingrediente
- 3 pulpe inferioare si una superioara de curcan (de Anul Nou noi punem un curcan intreg),
- 2 mere mai acrisoare,
- 1 pahar de coniac,
- 2 lingurite de amestec de 5 condimente,
- 3 crengute de rozmarin,
- sare, piper,
- ulei de masline
Cum se face
1. Cu o seara inainte se pregateste carnita de curcan: se spala, se usuca cu un servet de hartie, se sareaza, se pipereaza si se freaca cu amestecul de 5 condimente (eu incerc sa sarez si sa condimentez cat pot si sub pielea curcanunului), se stropeste cu putin ulei
2. Se curata merele de miez, se taie felii (in cazul in care puneti curcanul intreg, puneti unul sau doua mere intregi inauntru).
3. Intr-o punga solida, care nu curge, se pun bucatile de curcan impreuna cu coniacul, merele, rozmarinul si se sigileaza
4. Punem punga la frigider, intorcand-o din cand in cand astfel incat sa se patrunda de arome peste tot
5. A doua zi, varsam continutul pungii intr-o tava incapatoare, mai punem 1-2 cescute de apa, acoperim tava bine cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru o ora jumate la 180 de grade
6. Dupa o ora jumatate, scoatem folia de aluminiu si incepem operatiunea de stropire a fripturii. Cu o lingura luam sos din tava si il stropim bine peste tot, cam din 10 in 10 minute, astfel incat sa se rumeneasca bine
7. Cam dupa 30-40 de minute ar trebui sa fie gata, termometrul infipt in carnita mi-a zis ca e momentul sa opresc focul (temperatura interioara 90 de grade)
8. Si aici... gata de a fi mancat:
PS. Merele de la friptura pot fi trecute prin sita si rezulta un sos minunat.
POFTA BUNA !
< Anterior |
---|