Ingrediente pentru 4 portii :
- 4 ardei grasi mari
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 280 g carne macinata (eu am pus de vita,dar merge si cu pui,curca,porc)
- 120 g orez
- 2 linguri iarba ciorii/erba cipollina/Schnittlauch
- 4 triunghiuri mici branza topita ( 16-17 g pro bucata)
- un praf de curry
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
Tocam ceapa si morcovul cubulete mici,le punem impreuna cu carnea macinata intr-o tigaie in ulei,la rumenit.Condimentam cu sare si piper dupa gust.Dam tigaia la racorit.
Fierbem orezul in apa cu sare si praful de curry.
Cît este inca fierbinte,ll amestecam cu branza topita si iarba ciorii.
Il adaugam la carnea macinata si amestecam.
Taiem ardeii pe jumatate,si-i umplem cu amestecul de orez si carne.
Asezam ardeii intr-o tava/forma in care punem ceva ulei,
si-i dam in cuptorul preincalzit la 220°C timp de 25 minute.
(Daca observati ca se coc prea repede,puteti sa-i acoperiti cu folie de aluminiu,
pe care o indepartati cu 5 minute inainte de a-i scoate din cuptor)
Servim cu ceva verdeata tocata deasupra.
< Anterior | Urmator > |
---|