Carne de miel in stil mongolez

Reteta culinara » Retete mancaruri cu carne » Carne de miel in stil mongolez

Carne de miel in stil mongolez

Carne_de_miel_in_stil_mongolez_6

 retete aceasta are un gust deosebit. Desi este o mancare "de toata ziua" am trecut-o deja pe lista favoritelor si
in caz de musafiri.Condimentele si aromele se amesteca bine si formeaza un gust deosebit.

Ingrediente pentru 8 portii:

  • 1 kg carne de miel (taiata fasii)
  • 1½ bucata praz
  • Ulei de susan
  • 4 graunti de usturoi
  • Piper cayenne, soia, miere, ulei (cu gust neutru)
  • 1 castravete
  • 1 ardei rosu
  • 300 g ridiche neagra
  • 1 chili
  • Ulei de susan, ulei (cu gust neutru), otet alb, sare
  • 2 lime
  • orez pentru 8 portii

Mod de preparare:
1. Se marineaza carnea de miel.Se pregateste marinata amestecand 6 linguri de soia, 4 linguri de miere lichida, 2 linguri de ulei, 2 linguri ulei de susan, 2 masuri de condiment de piper cayenne si 4 graunti de usturoi presati. Se adauga carnea taiata fasii si se amesteca. Se lasa la marinat ca 1 ora sau mai mult.
2. Se fierbe orezul.Eu l-am pus in fierbator ca sa pot face altceva intre timp.
3. Se pregateste salata.Castravetele se taie in jumatate pe lungime si apoi in felii. Ardeiul rosu se taie in bucati mari. Ridichea se curata si se feliaza subtire. Chili se toaca marunt.Se pregateste vinegreta din 1 lingurita de ulei de susan, 1 lingura ulei, 1 lingura otet alb si o lingurita de sare
4. Prazul se spala si se taie in fasii subtiri. Se incinge 1 lingura ulei si se prajeste prazul timp de 3 minute la foc mare. Se adauga apoi carnea cu sos cu tot si se prajeste inca 5-10 minute. Se amesteca tot timpul.
5. Se serveste carnea cu orez, salata de cruditati si cu limetele taiate in sferturi.

Adauga comentariu la reteta - Carne de miel in stil mongolez


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Chutney de prune
Tarta sarata din frunze de conopida
Chiftelute din orez
Pesto rosso
Aperitiv cu branza brie la cuptor
Paste cu spanac si gorgonzola
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Inghetata de nectarine si caise
Somon afumat pe scandura de cedru
Fettuccine cu ton si rosii
Tarte Flambée
Varza rosie cu mar
Somon la cuptor cu sos alb
Supa din trei feluri de peste
Prajitura cu visine si ciocolata