Carne de miel in stil mongolez

Reteta culinara » Retete mancaruri cu carne » Carne de miel in stil mongolez

Carne de miel in stil mongolez

Carne_de_miel_in_stil_mongolez_6

 retete aceasta are un gust deosebit. Desi este o mancare "de toata ziua" am trecut-o deja pe lista favoritelor si
in caz de musafiri.Condimentele si aromele se amesteca bine si formeaza un gust deosebit.

Ingrediente pentru 8 portii:

  • 1 kg carne de miel (taiata fasii)
  • 1┬Ż bucata praz
  • Ulei de susan
  • 4 graunti de usturoi
  • Piper cayenne, soia, miere, ulei (cu gust neutru)
  • 1 castravete
  • 1 ardei rosu
  • 300 g ridiche neagra
  • 1 chili
  • Ulei de susan, ulei (cu gust neutru), otet alb, sare
  • 2 lime
  • orez pentru 8 portii

Mod de preparare:
1. Se marineaza carnea de miel.Se pregateste marinata amestecand 6 linguri de soia, 4 linguri de miere lichida, 2 linguri de ulei, 2 linguri ulei de susan, 2 masuri de condiment de piper cayenne si 4 graunti de usturoi presati. Se adauga carnea taiata fasii si se amesteca. Se lasa la marinat ca 1 ora sau mai mult.
2. Se fierbe orezul.Eu l-am pus in fierbator ca sa pot face altceva intre timp.
3. Se pregateste salata.Castravetele se taie in jumatate pe lungime si apoi in felii. Ardeiul rosu se taie in bucati mari. Ridichea se curata si se feliaza subtire. Chili se toaca marunt.Se pregateste vinegreta din 1 lingurita de ulei de susan, 1 lingura ulei, 1 lingura otet alb si o lingurita de sare
4. Prazul se spala si se taie in fasii subtiri. Se incinge 1 lingura ulei si se prajeste prazul timp de 3 minute la foc mare. Se adauga apoi carnea cu sos cu tot si se prajeste inca 5-10 minute. Se amesteca tot timpul.
5. Se serveste carnea cu orez, salata de cruditati si cu limetele taiate in sferturi.

Adauga comentariu la reteta - Carne de miel in stil mongolez


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizeaz─â

Retete

Retete culinare cu imagini

Spaghetti integrale cu leurda si rosii
Aperitiv cu branza brie la cuptor
Um Ali - budinca egipteana din paine
Somon la cuptor cu sos alb
Oua tari cu sos
Gugelhupf cu marmelada
Bruschette cu legume si tofu
Ciuperci umplute cu legume
Rulada de pui intreg
Chutney de prune si ardei
Chifle umplute si mozzarella cu rosii la cuptor
Tiramisu
Quark-brinza cremoasa acrisoara
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Paine rasucita cu crema de branza