Tags:
Va propun o cina gustoasa, relativ rapida de realizat si in 2 variante de servire pt. 4 persoane.
Ingrediente pt. chiftelute:
- 500 g carne tocata (la alegere - carne macra de porc sau de vita)
- 1 cartof crud ras si scurs de zeama
- 2 catei de usturoi tocati marunt
- 1 ceapa mica tocata marunt
- 1 ou
- 1 Lg de patrunjel verde tocat (optional)
- sare si piper dupa gust
- 2 Lg faina alba
- ulei pt. prajit
Se mixeaza toate ingredientele, cu exceptia fainei, iar din pasta de carne obtinuta se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Se dau prin faina si apoi se prajesc in ulei.
Ingrediente pt. salata de cartofi:
- 1 kg cartofi fainosi
- 1 ceapa rosie (sau 3 fire de ceapa verde) tocata marunt
- 8 Lg maioneza
- 2 Lg Dijon (sau un mustar iute)
- 2 Lg otet de mere
- 2 Lg de zahar
- 2 Lg ulei de masline
- sare si piper dupa gust
Se spala cartofii si se pun la fiert intr-o oala cu apa in care s-a dizolvat un pic de sare. Cind cartofii sint fierti, se scurg de apa, se lasa sa se raceasca putin, iar apoi li se indeparteaza coaja si se taie in cubulete potrivit de mari. Se pun intr-un castron incapator, se adauga ceapa tocata si se stropesc cu ulei. Separat se prepara un dressing dulce-acrisor amestecind: maioneza, mustarul, otetul de mere, zaharul, sarea si piperul (se gusta si se ajusteaza daca e necesar). Se toarna dressing-ul peste legumele din castron si se amesteca usor. Se acopera cu o folie de plastic si se da castronul la frigider pt. 30', timp in care aromele vor patrunde in cartofi.
Ingrediente pt. pireul de mazare:
- 200 g mazare congelata
- 1 Lg unt
- 2 Lg lapte cald
- 1 Lg patrunjel verde tocat (optional)
- sare si piper dupa gust
In general mazarea congelata pe care o gasiti in supermarket, este prefiarta si nu necesita mai mult de 5-8' de fierbere. Se scurge de apa, se adauga untul, sarea si piperul si laptele treptat, iar cu ajutorul unui mixer-bat se face pireu.
Ingrediente pt. sosul de ardei:
- 2 ardei capia ( sau ardei grasi rosii)
- 1 Lg smintina subtire
- 5 rosioare (optional) taiate in jumatati
- sare si piper dupa gust
Se coc ardeii la 200°C timp de 15', iar apoi se curata de coaja si de seminte. Se pun intr-un blender (robot de bucatarie) impreuna cu smintina si condimentele si se mixeaza pina se obtine o crema fina. La acesta crema se adauga rosioarele taiate si se amesteca usor cu o lingura.
Chiftelutele se servesc cu salata de cartofi
sau cu o garnitura combinata: pireu de mazare stratificat cu salata de cartofi si in sos de ardei copti cu rosioare
Succes la preparare si pofta mare !
< Anterior | Urmator > |
---|